Φωτιά στην Κερατέα με διάσπαρτες εστίες- Μήνυμα στο 112 για απομάκρυνση κατοίκων

Φωτιά στην Κερατέα με διάσπαρτες εστίες- Μήνυμα στο 112 για απομάκρυνση κατοίκων

Η φωτιά καίει στη Διψέλιζα της Λαυρεωτικής σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση. Μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από 6 στρέμματα με πουρνάρια και ελαιόδεντρα, ωστόσο κοντά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική μέχρι και τις 5 τα ξημερώματα δεν είχαν απειληθεί κατοικίες, ενώ η φωτιά είχε καλύτερη εικόνα καθως δεν υπήρξε ενιαίο μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες.

Ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής που μίλησε στην ΕΡΤ σήμερα το πρωί, είπε ότι η φωτιά ξεκίνησε από την άκρη του οικισμού Διψέλιζα «στην άκρη της περίφραξης μαντρότοιχου και η εξάπλωση ήταν ραγδαία λόγω των ανέμων». Όπως είπε χρειάστηκε να απομακρυνθούν για προληπτικούς λόγους 8 ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής, προσθέτοντας ότι η φωτιά δεν έχει περάσει στο αντίθετο μέρος του βουνού.

Στην περιοχή επιχειρούν 76 πυροσβέστες, με 4 πεζοπόρα τμήματα και 16 οχήματα ενώ θα εξεταστεί σε λίγη ώρα αν θα πετάξουν και εναέρια μέσα

Τα μεσάνυχτα εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για  απομάκρυνση από την Παλιοκαμάριζα προς Λαύριο.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα απομακρυνθείτε προς Λαύριο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή της Κερατέας πραγματοποιούνται οι εξής εκτροπές:

1. Στη Λ. Λαυρίου από την συμβολή της με την οδό Μακεδονίας

2. Στην 25η Μαρτίου από την συμβολή της με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου

Σχετικά Άρθρα