Νέες φωτιές στο ΠΑΣΟΚ με Καστανίδη πριν από τη… Μεγάλη Τρίτη της Μπατζελή

Σε πρώτο πλάνο διατηρούν την τραγωδία των Τεμπών στο ΠΑΣΟΚ και δηλώνουν οτι θα συνεχίσουν τις πιέσεις στην κυβέρνηση “μέχρι να αποδοθεί η δικαιοσύνη και να πέσει άπλετο φως σε όλες τις πτυχές της τραγωδίας”. Οι τόνοι έχουν ανέβει εκ νέου μετά τις εξελίξεις σχετικά με το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, με στελέχη να κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο παραπλάνησης της κοινής γνώμης.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Τσουκαλάς παρατήρησε πως “το πόρισμα από Ιερό Ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας, έχει μετατραπεί σε ένα απόλυτο Βατερλώ της κυβέρνησης, σε ένα από τα μεγαλύτερα φιάσκα της χώρας. Σήμερα βιώνουμε τις συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης, να θέλει να ελέγξει τα πάντα με καθεστωτική νοοτροπία”.
Σχέδιο ανασυγκρότησης
Οι αντιπολιτευτικοί τόνοι της πράσινης παράταξης, θα ενταθούν και σε άλλους τομείς. Το επόμενο διάστημα θα δούμε στελέχη του κόμματος να επιχειρούν να αναδείξουν, οτι η πολιτική της κυβέρνησης “αποτυγχάνει σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες”, προβάλλοντας “τον προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό λόγο του ΠΑΣΟΚ και τις κοστολογημένες προτάσεις για
- την στέγαση
- την Υγεία
- τα εργασιακά
- την νησιωτικότητα
- την φορολογία.
Επιτροπή Διεύρυνσης
Βουλευτές και στελέχη, που αναπτύσσονται σε διάταξη επίθεσης, θα συνεχίσουν στην θεσμική αντιπολίτευση με στόχο “να πειστούν οι πολίτες οτι το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης”.
Οι περιφερειακές συνδιασκέψεις συνεχίζονται, ενώ στο σχέδιο ανασύνταξης εντάσσεται
- η ενεργοποίηση του δυναμικού του κόμματος και
- η ενίσχυση του μηχανισμού με νέα πρόσωπα.
Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση των τομέων και οι συντονιστές θα πιάσουν δουλειά, προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά η διασύνδεση μεταξύ των τομέων και με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Θα ακολουθήσει η ολιγομελής Επιτροπή Διεύρυνσης, προκειμένου να μεγαλώσει η επιρροή του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία, να ενθαρρύνει περισσότερους πολίτες να έχουν συμμετοχή στις δράσεις του κόμματος και να επιστρέψουν πρόσωπα που είχαν αποχωρήσει.
Προσάναμμα στην εσωκομματική “φωτιά”
Παράλληλα αναζητείται ο τρόπος να ισορροπήσουν οι εσωκομματικές αρρυθμίες, την ώρα όμως που στην παγίδα της εσωστρέφειας πέφτουν και τοπικές οργανώσεις, αναδύοντας “πληγές” που δεν έχουν ακόμα κλείσει.
Ενδεικτική της κατάστασης, ήταν η απόρριψη αιτήματος της τοπικής οργάνωσης Αμπελοκήπων–Μενεμένης που ζητούσε μέσω της Νομαρχιακής την διοργάνωση εκδήλωσης, με κεντρικό ομιλητή τον Χάρη Καστανίδη. Το αίτημα απορρίφθηκε από το Οργανωτικό βάσει του κανόνα, που απαγορεύει να μην ορίζονται ομιλητές στις εκδηλώσεις των οργανώσεων, οι υποψήφιοι βουλευτές της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας
Προσάναμμα πάντως, στις ενεργές εστίες που σιγοκαίνε εντός κόμματος, γίνονται οι δημοσκοπικές ¨πτήσεις”, ενώ η απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας, για την Κατερίνα Μπατζελή είναι ένα ακόμα αγκάθι που θα πρέπει να διαχειριστεί η ηγεσία. Πολλοί επιμένουν οτι όσο απομακρύνεται η αναστολή της κομματικής της ιδιότητας, τόσο θα λειτουργεί η βαλβίδα αποσυμπίεσης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.