Νέο βίντεο από τα Τέμπη – Τα αεριώδη νέφη και η πυρόσφαιρα

Νέο βίντεο που δημοσιεύτηκε από τον ειδικό πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη φέρνει στο φως νέα στοιχεία για την τραγωδία των Τεμπών. Το βίντεο, το οποίο είναι 30 δευτερολέπτων και περιλαμβάνει τον καθηγητή Μανώλη Παπαδάκη, δείχνει τις διαρροές των πτητικών ουσιών που βρίσκονταν στο μοιραίο τρένο. Αυτές οι ουσίες φαίνεται πως ευθύνονται για την ανάφλεξη, η οποία οδήγησε στο θάνατο των περισσότερων επιβατών.
Το βίντεο αυτό έχει διανεμηθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, αν και έχει δημοσιευτεί από λίγα μόνο, και αποδεικνύει ότι υπήρχε εύφλεκτο υλικό στο τρένο που συνέβαλε στην τραγωδία.
Παραμένει άγνωστο αν το συγκεκριμένο υλικό έχει ενταχθεί στη δικογραφία του εγκλήματος.
Η ανάρτηση του Βασίλη Κοκοτσάκη
Ο καθηγητής πανεπιστημίου και μέλος της τεχνικής μας ομάδας κ.Παπαδάκης Μανόλης, πέραν των μαθηματικών είναι και ειδήμων στην εικόνα -βίντεο και φωτογραφία. Πήρε το βίντεο καταγραφής του δυστυχήματος στα Τέμπη και προσπάθησε φωτογραφικά(με υπέρθεση για ευκρίνεια), αλλά και με βίντεο σε χρόνο κλασμάτων δευτερολέπτου , να απομονώσει τις διαρροές των πτητικών ουσιών. Κι όμως το κατάφερε και τα καρέ αυτά με φωτογραφία και βίντεο, είναι κτήμα της Δικογραφίας μέσω της έκθεσης μας και δόθηκαν και σε όλα τα ΜΜΕ,προβλήθηκαν δε και στην εκπομπή του κ.Σαχίνη ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ και τηλ.Σταθμό ΚΟΝΤΡΑ.
Πέραν αυτών το καταπληκτικό αυτό κατόρθωμα του καθηγητή που αποδεικνύει τόσο την εκτροπή της αμαξοστοιχίας , όσο και τις αλλεπάλληλες διαρροές που δημιούργησαν 3 διαφορετικά αεριώδη νέφη, το είδατε να παίξει πουθενά; Και δεν θα το δείτε αφού το έλαιο σιλικόνης είναι πολύ συμπαθητικό και εύπεπτο τελευταία και ας λένε αυτοί που το εμπλέκουν ότι δεν είναι ειδικοί.
Στο βίντεο αυτό βλέπετε το αεριώδες νέφος με κατεύθυνση προς την σήραγγα(ακολουθεί την πορεία της εμπορικής δηλ. του μέσου στο οποίο είναι το σημείο διαρροής) να ανέρχεται αφού έχει θερμανθεί από τον υπάρχοντα ιονισμό(ηλεκτρικό ρεύμα), αλλά δυστυχώς να δημιουργούνται και άλλα δύο μικρότερα τα οποία παραμένουν χαμηλά και όταν μετά από λίγο γίνεται η σύγκρουση και αναφλέγονται, δημιουργείται η πυρόσφαιρα αλλά ταυτόχρονα αναφλέγεται και το εμπρόσθιο τμήμα της επιβατικής που «ίπταται» αριστερά λόγω της εκτροπής μετά την σύγκρουση.