Ληστεία τράπεζας: Οι δράστες μετέφεραν τις κλεμμένες μηχανές με κλειστό φορτηγό-Τι “ξεψαχνίζει” το ελληνικό FBI

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την κινηματογραφική ληστεία που σημειώθηκε πρόσφατα σε τράπεζα στην Αιτωλοακαρνανία, προκαλώντας την έντονη κινητοποίηση των αρχών. Οι αστυνομικές δυνάμεις εξετάζουν εξονυχιστικά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, προσπαθώντας να χαρτογραφήσουν με ακρίβεια το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών μετά τη μεθοδικά οργανωμένη ληστεία, με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Σύμφωνα με το MEGA, οι ληστές φαίνεται πως είχαν προετοιμάσει το σχέδιό τους με κάθε λεπτομέρεια. Συγκεκριμένα, φέρεται να είχαν μεταφέρει τις μοτοσυκλέτες διαφυγής —τις οποίες χρησιμοποίησαν αμέσως μετά το χτύπημα— με κλειστό φορτηγό από την Αθήνα στο Μεσολόγγι, ώστε να εξασφαλίσουν πως αστυνομικοί δεν θα πέσουν πάνω σε αυτές κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου.
Επίσης, οι Αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία από τις καταθέσεις των 13 ομήρων και αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι έχουν περιγράψει τους σωματότυπους των ληστών της τράπεζας.
«Αφήστε όλοι τα κινητά σας και πάμε στο υπόγειο», είπαν, «μπουκάροντας» στην τράπεζα και κρατώντας όπλα στα χέρια τους.
- Υπάρχει ένα σημείο που ίσως δώσει χρήσιμα στοιχεία στους αστυνομικούς.
Αυτό δεν είναι άλλο από τις δύο μοτοσικλέτες που εγκατέλειψαν χωρίς να προλάβουν να τις καταστρέψουν, υπό τον φόβο ότι μπορεί να εγκλωβιστούν από αστυνομικές δυνάμεις που -αν και με καθυστέρηση αρκετών λεπτών- έφτασαν και ξεκίνησαν αναζητήσεις. Αμφότερες μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και εξετάζονται για τυχόν γενετικό υλικό ή δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών.
Την ίδια ώρα, το κλιμάκιο του «ελληνικού FBI» σαρώνει την ευρύτερη περιοχή αναζητώντας τυχόν υλικό από κάμερες ασφαλείας, όχι μόνο την ημέρα της ληστείας αλλά και σε προγενέστερο χρόνο, που να υπάρχει αποτυπωμένη κάποια κίνηση των τριών. Μία διαδικασία χρονοβόρα και όχι εύκολη, καθώς οι τρεις δράστες είχαν φροντίσει να φοράνε περούκες και άλλα είδη μεταμφίεσης για να αλλοιώσουν την εμφάνισή τους.
Δουλειά γίνεται και στην Αθήνα, με τους αναλυτές της ειδικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. να τσεκάρουν ποια πρόσωπα από τον ποινικό χώρο με εμπλοκή σε μεγάλες ληστείες είναι εκτός φυλακής, αλλά και τις κινήσεις τους. Φυσικά, το βάρος πέφτει και σε άτομα που κινούνται στις παρυφές του ένοπλου αντάρτικου πόλης, καθώς κατά το παρελθόν έχουμε δει αρκετές συμπράξεις ανάμεσα σε τέτοια άτομα και ποινικούς, χρηματοδοτώντας και «άλλου τύπου» ενέργειες. Γι’ αυτό και για τις έρευνες ενημερώνεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Αν και τα διαθέσιμα στοιχεία είναι ελάχιστα, καθώς πρόκειται ξεκάθαρα για ομάδα που έδρασε «επαγγελματικά», πηγές της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα βρουν στοιχεία, αξιοποιώντας τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα.