Χανιά – Εντοπίστηκε σώος ο 17 χρονος στα Χωραφάκια

Χανιά – Εντοπίστηκε σώος ο 17 χρονος στα Χωραφάκια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση εντοπισμού του 17χρονου Άγγλου υπηκόου, ο οποίος αγνοούνταν από το μεσημέρι της Κυριακής (6/4) στην περιοχή των Χανίων. Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος, είχε χαθεί κατά τη διάρκεια πεζοπορίας με την οικογένειά του κοντά στη Μονή Γουβερνέτου.

Ο 17χρονος εντοπίστηκε σώος πριν από λίγη ώρα στην περιοχή Χωραφάκια. Όπως αναφέρει το neakriti.gr, είχε αποπροσανατολιστεί και ξέφυγε σε διαφορετική κατεύθυνση από το προγραμματισμένο μονοπάτι, προσπερνώντας την παραλία που αποτελούσε τον τελικό προορισμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το νεαρό αγόρι είχε μεταβεί σε ένα καφενείο της περιοχής, από εκεί επικοινώνησε με τους οικείους του και ακολούθως έσπευσαν οι αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο, γεγονός που δυσχέρανε τις προσπάθειες εντοπισμού. Η επιχείρηση αναζήτησης υπήρξε εκτεταμένη, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ με drone, της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού και εθελοντικών ομάδων.

Η ανεύρεσή του φέρνει ανακούφιση στην οικογένειά του αλλά και στις Αρχές που κινητοποιήθηκαν άμεσα, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα του συντονισμού σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις.

Σχετικά Άρθρα