Σάκκαρη για Ολυμπιακούς: Ήταν το όνειρό μου η σημαία– Όλα καταστράφηκαν εξαιτίας της σχέσης μου, για πολιτικούς λόγους

Σχετικά με την επιλογή της ΕΟΕ, να μην τεθεί ως σημαιοφόρος δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, τοποθετήθηκε η Μαρία Σάκκαρη. Σε συνέντευξή της στο The Second Serve, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, επεσήμανε πως δεν πέρασε καλά στο Παρίσι, καθώς το να κρατήσει την ελληνική σημαία αποτελούσε όνειρό της από παιδί, ενώ έχασε την ευκαιρία να γίνει σημαιοφόρος λόγω τις σχέσης της.
Αναλυτικά οι δηλώσεις της Μαρίας Σάκκαρη:
«Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν διαφόρων ειδών προβλήματα, και αυτό πιθανώς για κάποιον δεν είναι τίποτα. Αλλά για μένα, είμαι μια πολύ υπερήφανη Ελληνίδα. Έτσι, όταν μεγάλωνα, το να είμαι σημαιοφόρος της χώρας μου ήταν το νούμερο ένα όνειρό μου. Έτσι, όταν μου τηλεφώνησαν ότι θα ήμουν δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, είπα: “Ουάου, αυτό είναι το μεγαλύτερο πράγμα που έχει συμβεί ποτέ στην καριέρα μου.
Και μετά όλα καταστράφηκαν εξαιτίας της σχέσης μου, για πολιτικούς λόγους. Αυτό με πλήγωσε πραγματικά, γιατί πιστεύω ότι κάθε αθλητής αξίζει να είναι σημαιοφόρος. Όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όλοι το αξίζουν το ίδιο.
Απλά ένιωσα ότι δεν ήταν επειδή δεν είμαι καλή τενίστρια, αλλά επειδή κάποιοι άνθρωποι δεν ήθελαν να με υποστηρίξουν εξαιτίας του ανθρώπου με τον οποίο έχω σχέση. Και για να είμαι ειλικρινής, έχω τον καλύτερο σύντροφο στον κόσμο. Είμαι τόσο χαρούμενη που είναι μέρος της ζωής μου και δεν θα τον άλλαζα, ό,τι και να γίνει – δεν με νοιάζει. Έχει υπάρξει ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στη ζωή μου και στην καριέρα μου. Οπότε ήταν δύσκολο. Νομίζω ότι ο τραυματισμός μου ήταν πραγματικά εντάξει, ήταν υπερβολικός, σωματικά. Και επίσης διανοητικά, ήμουν απλά συντετριμμένη. Δεν μπορούσα να το αντέξω. Ήμουν δυστυχισμένη στο Παρίσι. Μισούσα κάθε λεπτό. Και υποτίθεται ότι είσαι στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού και είσαι απλά εκεί, δυστυχισμένη. Απλά δεν μπορούσα. Ναι, ήταν δύσκολο.
Και πιστεύω ότι η πολιτική πρέπει να μείνει έξω από τον αθλητισμό. Υπάρχουν αθλητές που ψηφίζουν το ένα ή το άλλο κόμμα – δεν έχει σημασία γιατί εκπροσωπούν τη χώρα, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις τους.
Έτσι ήταν δύσκολο. Και για να είμαι ειλικρινής, ήταν πολύ δύσκολο για όλους γύρω μου και την οικογένειά μου. Νομίζω ότι με πονάει ακόμα πολύ, αλλά θα δούμε. Θα δω για το Λος Άντζελες, αλλά θα πρέπει να παίξω πολύ, πολύ καλά για να έχω ξανά την ευκαιρία να πάρω τη σημαία. Δεν θα είναι εύκολο, σίγουρα».
Στη συνέχεια απάντησε για το αν έλαβε εξηγήσεις από την ΕΟΕ: «Όχι ακριβώς. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν το θέλω. Με τον προηγούμενο πρόεδρο που μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι επιλέχθηκα, είμαστε ακόμα σε επαφή. Με υποστηρίζει πραγματικά. Και ήξερα πολλούς ανθρώπους που με υποστήριζαν πραγματικά σε αυτό. Προφανώς, ξέρω γιατί άλλαξε η απόφαση την τελευταία στιγμή: Υπήρξε ψηφοφορία εναντίον μου – κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ, μα ποτέ στην ιστορία».
Για το πώς είναι να βρίσκεται στον κόσμο της πολιτικής μέσω του συντρόφου της; «Εμείς δεν είμαστε τόσο εμπλεκόμενοι. Προσπαθεί επίσης να με αφήσει έξω από αυτόν τον κόσμο, πράγμα που εκτιμώ πραγματικά. Αλλά προφανώς γνωρίζω -και θέλω να γνωρίζω- τι συμβαίνει στον κόσμο. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά επειδή είμαι τενίστρια, δεν θέλω να περιορίζομαι στις γνώσεις μου.
Και με στηρίζει η οικογένειά του και όλοι- είναι καταπληκτικοί άνθρωποι. Με αγαπούν τόσο πολύ και τους αγαπώ κι εγώ. Τους βλέπω ως γονείς του. Δεν βλέπω τον πατέρα του ως πρωθυπουργό- τον βλέπω ως τον πατέρα του. Και βλέπω πόσο καλοί ήταν μαζί μου και πόσο ευγενικοί.
Και αυτό είναι το μόνο που κρατάω για τον εαυτό μου- τίποτα άλλο, τίποτα περισσότερο. Αλλά είναι συναρπαστικό, επειδή είναι στη Σχολή Εξωτερικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Georgetown, οπότε είναι επίσης ωραίο να έχεις στη ζωή σου κάποιον που δεν ασχολείται με το τένις, πίστεψέ με. Έτσι, είμαι πολύ ευχαριστημένη με το πού βρίσκομαι στην προσωπική μου ζωή και είμαι πολύ περήφανη για τη δουλειά που κάνει».