Αντιδράσεις για εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη με τον Σπίρτζη – “Μέγιστη προσβολή” λένε οι συγγενείς

Αντιδράσεις για εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη με τον Σπίρτζη – “Μέγιστη προσβολή” λένε οι συγγενείς

Ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δύο κόρες του και την ανιψιά του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ζητά την ακύρωση συζήτησης για το τραγικό περιστατικό που θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του Χρήστου Σπίρτζη. Στην ανάρτησή του, τονίζει ότι οποιαδήποτε συζήτηση με τον πρώην υπουργό για το θέμα θα είναι μέγιστη προσβολή για τις οικογένειες των θυμάτων.

Στην ανάρτησή του, απευθύνεται στους Λουκά Αποστολίδη και Θεόδωρο Μαντά, καλώντας τους να ακυρώσουν τη συζήτηση, καθώς θεωρεί τον Σπίρτζη έναν από τους υπεύθυνους για τη δολοφονία των 57 αθώων ψυχών.

Κίνημα Δημοκρατίας: «Ακραία πρόκληση »

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Δημοκρατίας δηλώνοντας την αντίδρασή του στην παρουσία του Χρήστου Σπίρτζη σε εκδήλωση για τα Τέμπη.

«Είναι ακραία πρόκληση να διοργανώνεται εκδήλωση για το έγκλημα των Τεμπών με ομιλητή τον Χρήστο Σπίρτζη –έναν από τους πρώην Υπουργούς που πρέπει αν διερευνηθούν για τη μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717, κρίσιμης για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το Κίνημα Δημοκρατίας έχει ήδη καταθέσει πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή και για τον Χρήστο Σπίρτζη.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος, Στέφανος Κασσελάκης, έστειλε επιστολή στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, καθώς και σε τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές, καλώντας τους να συνυπογράψουν την άνω πρόταση και για τους δύο.

Η αλήθεια δεν είναι αντικείμενο πολιτικής διαχείρισης. Ή τη διεκδικείς για όλους, ή είσαι μέρος του προβλήματος. Τώρα θα φανεί ποιοι θέλουν κάθαρση και ποιοι απλώς παίζουν θέατρο για το ακροατήριό τους.

Ή θα προχωρήσουμε όλοι μαζί σε πλήρη διερεύνηση –ή ο καθένας θα αναλάβει το βάρος της συνενοχής του» καταλήγει το Κίνημα Δημοκρατίας.

Σχετικά Άρθρα