Κατερίνη: Συλλαλητήριο για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών- Συμμετέχουν 12 οικογένειες

Πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν δώδεκα οικογένειες θυμάτων, καθώς και πολίτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα, παρουσιάστηκε το «Δίκτυο πόλεων – Τ57», μια πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας δράσης «Ο τόπος μου», με στόχο τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων.
Σκοπός του δικτύου είναι η κινητοποίηση των πολιτών για συνεχή και δυναμική παρουσία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας σε κάθε συνεδρίαση της δίκης, όταν αυτή ξεκινήσει
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας, Ηλίας Τσολακίδης, «η Κοινωνία των Πολιτών αποφάσισε να οργανωθεί, διότι δεν ανέχεται άλλο τον εμπαιγμό και στέκεται αλληλέγγυα δίπλα στους γονείς, προσπαθώντας να τους δώσει ένα εργαλείο, το οποίο θα τους στηρίξει κατά τη διάρκεια του δικαστικού τους αγώνα».
Η συγκέντρωση και η παρουσίαση του δικτύου υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητα της κοινωνίας να απαιτήσει δικαιοσύνη και να στηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων στην αναζήτηση της αλήθειας.