Κοντιάδης για Προανακριτική Τριαντόπουλου: Η κυβέρνηση μετέτρεψε ξανά το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο

Επίθεση στην κυβέρνηση για το εσπευσμένο κλείσιμο των εργασιών της Προανακριτικής εξαπέλυσε ο συνταγματολόγος, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Κοινωνικής Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ξενοφών Κοντιάδης.
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορεί την γαλάζια πλειοψηφία πως έκλεισε άρον άρον την Προανακριτική για τα Τέμπη και δεν επέτρεψε, μεταξύ άλλων, να κληθούν μάρτυρες και να προσκομιστούν στοιχεία.
«Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει για ακόμη μία φορά το Σύνταγμα από δεσμευτικό κείμενο σε κουρελόχαρτο», τονίζει και υπογραμμίζει πως «η καταστρατήγηση του Συντάγματος είναι προφανής, όπως επισημάνθηκε και από τη συντριπτική πλειονότητα των συνταγματολόγων που πήραμε δημόσια θέση. Δεν είναι μόνο μία ήττα στην προσπάθεια εξιχνίασης ενός εγκλήματος, αλλά επίσης ένα σοβαρό πλήγμα για τη δημοκρατία».
Αναλυτικά η ανάρτηση Κοντιάδη:
«Έκλεισε σήμερα άρον άρον τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής με αντικείμενο τις ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού κ. Τριαντόπουλου για το ξεμπάζωμα και το μπάζωμα των Τεμπών, χωρίς να επιτρέψει η κυβερνητική πλειοψηφία να κληθούν μάρτυρες, να προσκομιστούν στοιχεία κλπ.
Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει για ακόμη μία φορά το Σύνταγμα από δεσμευτικό κείμενο σε κουρελόχαρτο. Η καταστρατήγηση του Συντάγματος είναι προφανής, όπως επισημάνθηκε και από τη συντριπτική πλειονότητα των συνταγματολόγων που πήραμε δημόσια θέση. Δεν είναι μόνο μία ήττα στην προσπάθεια εξιχνίασης ενός εγκλήματος, αλλά επίσης ένα σοβαρό πλήγμα για τη δημοκρατία».