Τσουκαλάς: Η αλήθεια για τους μισθούς στην Ελλάδα

Ο Εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς, σε βίντεό του στα social media επεξηγεί τι πραγματικά ισχύει με τους μισθούς στην Ελλάδα.
«Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, από την 1η Απριλίου θα δουν τις μεικτές αποδοχές τους να αυξάνονται κατά 50 ευρώ, στα 880 ευρώ από 830 που είναι σήμερα. Κατά την ίδια αναλογία, δηλαδή 6%, θα αναπροσαρμοστούν και τα επιδόματα τριετιών που ξεπάγωσαν το 2024.
Οι μεικτές αποδοχές για όσους έχουν ήδη κατοχυρώσει μία τριετία διαμορφώνονται στα 968 ευρώ, στα 1056 για δύο τριετίες και στα 1.144 ευρώ για τρεις τριετίες. Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις επισημαίνουν ότι η αύξηση αφορά άμεσα πάνω από 1.6 εκατομμύρια ωφελούμενους, μεταξύ των οποίων 575.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, όλους όσοι λαμβάνουν επιδόματα συνδεδεμένα με τον κατώτατο μισθό – όπως το επίδομα μητρότητας, γονικής άδειας, ανεργίας και γάμου – αλλά, για πρώτη φορά, ωφελεί και όλους του Δημοσίους Υπαλλήλους, οι οποίοι θα λάβουν αύξηση 30 ευρώ το μήνα, μετά τα 70 ευρώ οριζόντια αύξηση που έλαβαν το 2024.
Από πλευράς αντιπολίτευσης υπάρχουν αντιρρήσεις για το πραγματικό αντίκρυσμα της αύξησης του κατώτατου.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ στη λεζάντα του video «Η αλήθεια για τους μισθούς στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμπόδιο στην ευημερία της κοινωνικής πλειοψηφίας.»