Φάμελλος: Να ξεπεράσουμε κομματικούς εγωισμούς και διαχωρισμούς

Φάμελλος: Να ξεπεράσουμε κομματικούς εγωισμούς και διαχωρισμούς

Στις πρωτοβουλίες και στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Σωκράτης Φάμελλος, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Μελιγγώνη.

«Τα προοδευτικά κόμματα πρέπει να ξεπεράσουμε κομματικούς εγωισμούς και διαχωρισμούς και να δώσουμε άμεσα απάντηση στην αγωνία των πολιτών οι οποίοι ζητούν μια εναλλακτική κυβερνητική διέξοδο», υπογράμμισε, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «μια τέτοιου είδους συζήτηση, δεν μπορεί να ξεκινά με εξαιρέσεις και αφαιρέσεις αλλά με αθροίσεις».

«Να ξεπεράσουμε κομματικούς εγωισμούς και διαχωρισμούς»

«Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο που συνετέλεσε στην απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, πρέπει να ξεπεράσουμε κομματικούς εγωισμούς και διαχωρισμούς που μπορεί να είχαν βάση στο παρελθόν. Οι πολίτες σήμερα ζητούν λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη επιλέξει να γυρίσει σελίδα και η δική μου ευθύνη είναι να σηματοδοτήσω αυτή την προοπτική και να εγγυηθώ ότι θα είναι ο καταλύτης της διαδικασίας».

«Η συζήτηση περί συνεργασιών δεν μπορεί να ξεκινά με εξαιρέσεις »

«Μια συζήτηση δεν μπορεί να ξεκινά με εξαιρέσεις, αλλά με αθροίσεις. Δεν κάνω αφαιρέσεις σε αυτή την πρόταση όσο κι αν βλέπω ότι – προς το παρών – υπάρχουν από κάποιες πλευρές κλειστές πόρτες. Καταθέτω την πρότασή μου στο δημόσιο διάλογο ο οποίος συνεχίζεται με όσους συμφωνούν. Χρειάζεται να κάνουμε τώρα αυτή τη συζήτηση για την επόμενη μέρα ώστε να έρθει μια προοδευτική αλλαγή στη χώρα. Οι αντιθέσεις βοηθούν τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος επιθυμεί να έχει απέναντί του μια αναξιόπιστη, κατακερματισμένη αντιπολίτευση».

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τρεις άξονες»

«Οι εξελίξεις επιβάλλουν δημόσια και ειλικρινή έκφραση. Δεν μιλάω για μια μυστική συζήτηση. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τρεις άξονες, την συμπόρευση στο Κοινοβούλιο, έναν δημόσιο διάλογο για ανασύνθεση και κοινή έκφραση του προοδευτικού χώρου καθώς και ευρύτερες συνεργασίες, με επιστημονικούς φορείς, ανένταχτους,  διανοούμενους, τη νεολαία. Υπάρχει ένας διαθέσιμος κοινωνικός πλούτος που θα πρέπει να αξιοποιήσουμε».

          «Περιμένουμε απαντήσεις από την κ. Κωνσταντοπούλου»

«Είναι αρκετά αυτά που δεν έχουν διατυπωθεί από την κ. Κωνσταντοπούλου. Έχουμε πολλές διαφορές σε σχέση με δημόσιες τοποθετήσεις της. Περιμένουμε απαντήσεις για το τι θέλει η ίδια».

«Με τον Αλέξη Τσίπρα έχουμε κοινούς διατυπωμένους στόχους»

«Ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί ένα σημαντικό και χρήσιμο κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Λειτουργεί συναινετικά και αποτελεσματικά εντός της ΚΟ. Παραιτήθηκε για να υπάρξει ένα ρεύμα επανεκκίνησης στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε κοινούς διατυπωμένους στόχους. Είμαστε στην ίδια πορεία».

«Πράξη ακραίας παρανομίας»

«Αυτό που γίνεται με την Προανακριτική Επιτροπή, είναι μια πράξη ακραίας παρανομίας, με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη και με συνένοχους την Κ.Ο. της ΝΔ και ίσως και τον πρόεδρο της Βουλής. Παραβιάζει τον κανονισμό της Βουλής, το Σύνταγμα, την ποινική νομοθεσία της χώρας, επιτρέποντας σε ελεγχόμενο για παραβάσεις άτομο, να εξετάζεται χωρίς να έχουν προηγηθεί μάρτυρες, δικογραφίες, πραγματογνωμοσύνες. Η νομοθεσία στην Ελλάδα είναι συγκεκριμένη και όχι …. αλά καρτ, όπως βολεύει τον κ. Μητσοτάκη. Έπρεπε να προηγηθεί ο έλεγχος  και η αντιστοίχιση πράξεων με αδικήματα και όχι να έρθει ο κ. Τριαντόπουλος σε μια ασφαλή συνέντευξη με συναδέλφους του. Εμείς, δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία και καλούμε και τα υπόλοιπα προοδευτικά δημοκρατικά κόμματα αλλά και τη Βουλή να μην νομιμοποιήσει την απαξίωσή της».

                                 «Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τη Βουλή»

«Ο φυσικός δικαστής και  κριτής είναι η Βουλή. Παρακάμπτεται η τακτική δικαιοσύνη. Είναι ψέμα αυτό που λέει ο κ. Μητσοτάκης. Θα γίνει μια διαδικασία από το δικαστικό συμβούλιο που δεν είναι τακτική δικαιοσύνη. Με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο πρωθυπουργός, προσπαθεί να μην ισχύσει σήμερα ότι προβλέπει το Σύνταγμα.  Σε αυτόν τον κατήφορο, επιχειρεί να παρασύρει και τη Βουλή. Το ερώτημα δεν είναι αν θα κάνει ή όχι τη δουλειά του το δικαστικό συμβούλιο, -που θα την κάνει- αλλά γιατί να μην κάνει τη δουλειά της η Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τη Βουλή και γι αυτό την ακυρώνει και την απαξιώνει. Θέλει να μην έρθει ο ίδιος να καταθέσει και να μη διευρυνθεί το κατηγορητήριο και φανεί ποιος ήταν ο εντολέας του μπαζώματος. Η κοινωνία έχει καταλάβει ότι ο κ. Μητσοτάκης συγκαλύπτει. Δεν του έχει εμπιστοσύνη».

Σχετικά Άρθρα