Ιμάμογλου:”Το κάλεσμά μου προς το έθνος μας-Προστατέψτε τις κάλπες αύριο, ό,τι κι αν συμβεί”

Ιμάμογλου:”Το κάλεσμά μου προς το έθνος μας-Προστατέψτε τις κάλπες αύριο, ό,τι κι αν συμβεί”

Νέο μήνυμα του Εκρέμ Ιμάμογλου προς τον τουρκικό λαό, λίγο μετά την προσαγωγή του στο δικαστικό μέγαρο για κατάθεση στον εισαγγελέα. Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης δείχνει ανυποχώρητη και ασυμβίβαστη στάση, έναντι της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν. Αναμένεται να ληφθεί απόφαση είτε να τον αφήσουν ελεύθερο, είτε να τον φυλακίσουν εν αναμονή της δίκης του.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία στο Σαράτσανε της Κωνσταντινούπολης με Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του Ιμάμογλου να μεταδίδει εικόνα ζωντανά:

Το CHP θα προχωρήσει στην ανακήρυξη του ως υποψηφίου για την προεδρία την Κυριακή, μετά από μια συμβολική προκριματική ψηφοφορία και ο δήμαρχος ζητάει από τους Τούρκους πολίτες να ψηφίσουν. 

«Το κάλεσμά μου προς το έθνος μας»

Προστατέψτε τις κάλπες αύριο, ό,τι κι αν συμβεί. Εκτός από τις κάλπες των προκριματικών εκλογών για την προεδρική υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, θα υπάρχουν και κάλπες αλληλεγγύης. Όλοι θα μπορούν να ψηφίσουν εδώ. 

Μην ξεχνάτε, ζητώ από εσάς (να ασκήσετε) και το δημοκρατικό σας δικαίωμα» σημειώνει χαρακτηριστικά στο X, με την ανάρτηση να έχει και σχετικό βίντεο. 

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες για τρομοκρατία που του ασκήθηκαν, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του Reuters αφότου συνελήφθη την Τετάρτη για διαφθορά και σχέσεις με το PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν). 

«Βλέπω σήμερα κατά τη διάρκεια της ανάκρισής μου ότι εγώ και οι συνάδελφοί μου αντιμετωπίζουμε ασύλληπτες κατηγορίες και συκοφαντίες», είπε ο Ιμάμογλου υπερασπιζόμενος τον εαυτό του στην ανάκριση της αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με το έγγραφο.

Ο Ιμάμογλου συσπειρώνει την αντιπολίτευση ως ο μεγάλος πολιτικός αντίπαλος του μακροχρόνιου προέδρου.

«Αυτές οι συκοφαντίες θα πέσουν, αφότου χτυπήσουν τα τείχη στην καρδιά του έθνους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιμάμογλου.

«Είναι επιτακτική ανάγκη η χώρα μας να απαλλαγεί από αυτήν τη νοοτροπία το συντομότερο δυνατό, η οποία πιστεύει ότι δικαιούται να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους θώκους (της)», είπε ο Ιμάμογλου, αφήνοντας αιχμές κατά του Ερντογάν.

Σε προηγούμενο μήνυμά συσπείρωσης προς τον τουρκικό λαό στο X επισημαίνει εξάλλου: «Τα τείχη του φόβου έχουν ξεπεραστεί, τώρα υπάρχει ένα έθνος».

«Οι Κωνσταντινουπολίτες συναντώνται στο Σαράτσανε σήμερα το απόγευμα στις 20.30».

Σχετικά Άρθρα