Γεραπετρίτης για σύλληψη Ιμάμογλου: “Παραχωρήσεις από το κράτος δικαίου δεν γίνονται ανεκτές”

Γεραπετρίτης για σύλληψη Ιμάμογλου: “Παραχωρήσεις από το κράτος δικαίου δεν γίνονται ανεκτές”

Στα γεγονότα στην Τουρκία με τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου αναφέρθηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά το πέρας των δηλώσεων για τα γεγονότα στην Τουρκία, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε:

«Παραχωρήσεις από το κράτος δικαίου και τις πολιτικές ελευθερίες δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές. Οφείλονται πειστικές απαντήσεις για κάθε επικαλούμενη παραβίαση τους».

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και κύριος πολιτικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προφυλακίστηκε, προκαλώντας αναταράξεις στην Τουρκία. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου θα οδηγηθεί στη φυλακή για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, όπως αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η προφυλάκισή του έρχεται μία ημέρα από τη στιγμή που οι Αρχές στην Τουρκία ανακάλεσαν το πτυχίο του για να τον εμποδίσουν να κατέλθει ως αντίπαλος του Ερντογάν στις εκλογές.

Σχετικά Άρθρα