Κασσελάκης για ανασχηματισμό: “Φτάνει πια η κοροϊδία”

Κασσελάκης για ανασχηματισμό: “Φτάνει πια η κοροϊδία”

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελακης, σχολίασε το νέο κυβερνητικό σχήμα και τις επιλογές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ανάρτησή του:

«Λίγο πριν τις εκλογές του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευόταν ότι, εάν κέρδιζε τις εκλογές …. (“θα φτιάξουμε ένα μικρό και σφικτό κυβερνητικό σχήμα, χωρίς Αναπληρωτές Υπουργούς και με έναν ή δύο Υφυπουργούς ανά Υπουργείο”)

Την Παρασκευή ο ίδιος άνθρωπος ανακοίνωσε ένα κυβερνητικό σχήμα με 21 Υπουργούς, 39 Αναπληρωτές Υπουργούς ή Υφυπουργούς, έναν Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κι έναν Υφυπουργό, ο οποίος παραιτήθηκε μέσα σε 48 ώρες. Πρόκειται για το πολυπληθέστερο Υπουργικό Συμβούλιο της μεταπολίτευσης. Ξέρετε είναι μεγάλη ανάγκη να μοιραστούν καρέκλες και αξιώματα σε όσους περισσότερους “δικούς μας” μπορούμε.

Την ίδια ώρα άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ανάλογο πληθυσμό έχουν σαφώς μικρότερα Υπουργικά Συμβούλια. Και ξέρετε κάτι; Διαθέτουν μόνιμους Υφυπουργούς ή μόνιμους Γενικούς Γραμματείς για να διασφαλίζουν τη συνέχεια της διοίκησης, ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά.

Μήπως πρέπει κι εμείς να θεσμοθετήσουμε κάτι αντίστοιχο μπας και γίνουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ!

Ξέρετε γιατί; Διότι από το 1975 έως και σήμερα, το Σύνταγμα στο άρθρο 81, προβλέπει τους μονίμους υπηρεσιακούς Υφυπουργούς.

Αλλά μαντέψτε: Αυτή η διάταξη δεν εφαρμόστηκε ποτέ!

Εδώ και 50 χρόνια, καμία κυβέρνηση δεν είχε το θάρρος να ψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο.

Καμία κυβέρνηση δεν είχε το θάρρος να δημιουργήσει ένα λειτουργικό κράτος αντί ενός κομματικοποιημένου κράτους.

Όλες οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν το Κράτος για την εξυπηρέτηση των “δικών τους παιδιών”. Και πάνω από όλα αυτή η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!

Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία. Φτάνει πια αυτό το τεράστιο κομματικοποιημένο κράτος με 63 υπουργούς.

Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα!»

Σχετικά Άρθρα