ΗΠΑ: Εντυπωσιακές εικόνες στον ποταμό του Σικάγο- Γιατί βάφτηκε πράσινος

Ο ποταμός του Σικάγο έγινε και πάλι πράσινος, καθώς η πόλη ξεκίνησε τους καθιερωμένους εορτασμούς για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου. Χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες πλημμύρισαν την περιοχή γύρω από τον ποταμό, κατακλύζοντας τις γέφυρες και συμμετέχοντας στους πανηγυρισμούς. Οι εορτασμοί κορυφώθηκαν όταν τα μέλη της Ένωσης Υδραυλικών του Σικάγο, γνωστής ως «Journeymen Plumbers Union Local 130», έριξαν πράσινη βαφή στο νερό από βάρκες.
Η εν λόγω παράδοση, που έχει τις ρίζες της πριν από 63 χρόνια, συνεχίζεται με αμείωτο ενθουσιασμό κάθε χρόνο.


Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, που φέτος πέφτει Δευτέρα, γιορτάζει την ιρλανδική κουλτούρα. Ο Άγιος Πατρίκιος είναι ο προστάτης άγιος της Ιρλανδίας και του αποδίδεται ότι έφερε τον Χριστιανισμό εκεί τον πέμπτο αιώνα.

Η βαφή δεν είναι τοξική. Ενώ το ποτάμι παραμένει φωτεινό για αρκετές ώρες, κάποια ίχνη χρώματος μπορεί να παραμείνουν για μέρες.

Μια δεύτερη παρέλαση για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή στη νότια πλευρά του Σικάγο.
