Μάχη με τις φλόγες στην Καστοριά – Πολλαπλά τα μέτωπα

Μάχη με τις φλόγες στην Καστοριά – Πολλαπλά τα μέτωπα

Μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη, αυτή την ώρα, στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, όπου μαίνονται πολλαπλές πυρκαγιές σε χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τουλάχιστον έξι είναι τα ενεργά μέτωπα.

Ειδικότερα, οι πυρκαγιές εντοπίζονται στις ακόλουθες περιοχές:

– Δύο ενεργά μέτωπα σε χορτολιβαδικές εκτάσεις στην Ομορφοκκλησιά –

-Ένα μέτωπο σε χορτολιβαδική έκταση στο Υψηλό,

– Ένα μέτωπο σε χορτολιβαδική έκταση στο Δενδροχώρι,

-Ένα μέτωπο σε χορτολιβαδική έκταση στην Πτεριά,

– Ένα μέτωπο σε παραλίμνιο καλαμιώνα στην Πολυκάρπη.

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι πυρκαγιές εξαπλώνονται γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Ταυτόχρονα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ωστόσο, λόγω της έκτασης των μετώπων, έχει κριθεί απαραίτητη η ενίσχυση των δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς έχει ενισχυθεί με πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα μέτωπα από την Πτολεμαΐδα, την Κοζάνη, τα Γρεβενά, τις Πρέσπες και με 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ από Κοζάνη.

Ευτυχώς δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές αλλά ταυτόχρονα οι αρχές καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως η Πυροσβεστική έχει εκδώσει Πυροσβεστική Διάταξη απαγόρευσης χρήσης πυρός από 11 έως 17 Μαρτίου 2025 σε όλη την Επικράτεια λόγω της εκδήλωσης αυξημένου αριθμού πυρκαγιών τις τελευταίες ημέρες, αλλά και των μετεωρολογικών συνθηκών που επικρατούν (υψηλές θερμοκρασίες και κατά τόπους ισχυροί άνεμοι).

Σχετικά Άρθρα