Τραμπ για Ευρώπη: Είναι μοχθηρή- Μας κατακλέβουν επί χρόνια

Τραμπ για Ευρώπη: Είναι μοχθηρή- Μας κατακλέβουν επί χρόνια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ότι δεν προτίθεται να αλλάξει στάση σχετικά με την επιβολή εκτεταμένων ανταποδοτικών δασμών σε όλους τους εμπορικούς εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών, μέτρο που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις 2 Απριλίου ενώ χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση μοχθηρή.

«Μας κατακλέβουν επί χρόνια και δεν θα αφήσουμε να μας κλέβουν», είπε ο Τραμπ κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στον Λευκό Οίκο με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε.

Ο Τραμπ έχει υπερασπιστεί την τακτική του να χρησιμοποιεί τους δασμούς, δεν θεωρεί σοβαρή την αστάθεια στις αγορές και υποστηρίζει ότι οι επενδυτές θα δουν τελικά κέρδη εάν ρίξουν χρήματα τώρα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολλή, πολλή μοχθηρή. Μηνύουν την Google, μηνύουν το Facebook, μηνύουν όλες αυτές τις εταιρείες και παίρνουν δισεκατομμύρια δολάρια από αμερικανικές εταιρείες», υποστήριξε.

Σχετικά Άρθρα