Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: Δεν ζητήσαμε την παραίτηση Μενδώνη-Ευχαριστημένοι με το έργο της

Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: Δεν ζητήσαμε την παραίτηση Μενδώνη-Ευχαριστημένοι με το έργο της

Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σχετικά με επικοινωνία μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την οποία ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται να ζήτησε την απομάκρυνση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Οι φήμες προέκυψαν μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τον βανδαλισμό στην Εθνική Πινακοθήκη, τον οποίο διέπραξε ο βουλευτής του κόμματος Νίκη, Νίκος Παπαδόπουλος.

Μετά το περιστατικό, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα της Τρίτης, στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Εξ αφορμής της εκθέσεως έργων ζωγραφικής με τίτλο «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου – Ενδιάμεσος Χώρος», η οποία φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκη, η ΔΙΣ εξέφρασε την λύπη της για το περιεχόμενο συγκεκριμένων έργων της εν λόγω εκθέσεως και αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα προς την Ελληνική Κυβέρνηση».

Ωστόσο, το σενάριο για μήνυμα του Ιερώνυμο στον Μητσοτάκη για την παραίτηση της Μενδώνη διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεο. Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS του MEGA, το απόγευμα της Πέμπτης (13/3), ο Μητροπολίτης ξεκαθάρισε πως ουδέποτε ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε την απομάκρυνση της υπουργού.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιερόθεος:

«Συνεδριάσαμε και εκφράσαμε τη λύπη μας και είπαμε πως η Ιερά Σύνοδος θα προβεί στα δέοντα.

Προφανώς ετοιμάζεται μία επιστολή που θα αποσταλεί στον πρωθυπουργό. Δεν γνωρίζω αν ο Αρχιεπίσκοπος ήρθε σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Δεν νομίζω να ζήτησε την παραίτηση.

Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με το έργο της κυρίας Μενδώνη. Τα εγκαίνια έγιναν τον Ιανουάριο και η ενέργεια του βουλευτή έγινε όταν συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος.

Εμείς διαφωνούμε με κάθε τέτοια ενέργεια(για τον βανδαλισμό του βουλευτή). Και εμείς κάνουμε εκθέσεις. Δεν μπορεί να μπει κάποιος μέσα και να τα κάνει γυαλιά καρφιά επειδή διαφωνεί.

Η τέχνη δεν μπορεί να είναι άλλοθι των αποδομήσεων των χαρακτηριστικών προσωπικότητας. Αν δεν λεγόταν Άγιος Γεώργιος δεν θα υπήρχε πρόβλημα».

Σχετικά Άρθρα