Οδηγίες του ΕΦΕΤ για ασφαλές ψήσιμο στην ψησταριά την τσικνοπέμπτη

Η τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών. Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.
Οδηγίες του ΕΦΕΤ
Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.