Τροχαίο: Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε αστυνομικό στην Ομόνοια

Τροχαίο: Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε αστυνομικό στην Ομόνοια

Ένας οδηγός, ο οποίος όπως ανακαλύφθηκε αργότερα βρισκόταν ύπο την επήρεια αλκόολ σταμάτησε λίγο μετά τις 04:00 σε μπλόκο της τροχαίας για αλκοτέστ. Οι άντρες των αρχών του έκαναν αρχικά σήμα για να σταματήσει. Ο οδηγός έκανε το αλκοτέστ, στο οποίο βρέθηκε ότι τα επίπεδα αλκοόλ στο σώμα του ήταν της τάξης των 0.70 χιλιοστά ενώ το όριο είναι στο 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Τότε του ζητήθηκε να συνεχίσει και να σταματήσει για έναν δεύτερο έλεγχο λίγα μέτρα αργότερα. Ο οδηγός ξεκίνησε, γκάζωσε και αντί να σταματήσει παρέσυρε τον άνδρα που του έκανε σήμα για το σημείο του δεύτερου αλκοτέστ και προσπάθησε να ξεφύγει.

Οι αρχές τον καταδίωξαν και κατάφεραν να τον σταματήσουν στον Σταθμό Λαρίσης, όπου του έκαναν τον δεύτερο έλεγχο στον οποίο βρέθηκε ότι τα επίπεδα αλκοόλ στο σώμα του ήταν της τάξης των 0.69 χιλιοστά.

Ο άνδρας της τροχαίας, ηλικίας 38 ετών, μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Έχει τραυματιστεί στον αστράγαλο και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Το βράδυ της Πέμπτης στα μπλόκα των αρχών βρέθηκαν 52 άτομα θετικά στον έλεγχο αλκοόλ εκ των οποίων οι δύο οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Σχετικά Άρθρα