Τέμπη: Στη δημοσιότητα νέα βίντεο-ντοκουμέντα της εμπορικής αμαξοστοιχίας λίγα λεπτά πριν την τραγωδία

 Τέμπη: Στη δημοσιότητα νέα βίντεο-ντοκουμέντα της εμπορικής αμαξοστοιχίας λίγα λεπτά πριν την τραγωδία

Νέα αποκαλυπτικά βίντεο που καταγράφουν την πορεία της εμπορικής αμαξοστοιχίας λίγο πριν από τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη έρχονται στο φως της δημοσιότητας, προσθέτοντας νέα δεδομένα στην έρευνα. Τα τρία βίντεο κατατέθηκαν στον εφέτη ανακριτή από τον δικηγόρο Βασίλη Καπερνάρο και παρουσιάζουν με απόλυτη σαφήνεια την εμπορική αμαξοστοιχία να διέρχεται από τη σήραγγα των Τεμπών στις 23:14, μόλις λίγα λεπτά πριν από τη μοιραία σύγκρουση με την επιβατική αμαξοστοιχία.

Το νέο αυτό υλικό ενδέχεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των ερευνών, δίνοντας επιπλέον στοιχεία για τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία.

Στο τρένο δεν διακρίνεται κάποια δεξαμενή με εύφλεκτο υλικό επάνω στις πλατφόρμες. Οι τρεις πρώτες πλατφόρμες φαίνεται να μεταφέρουν μόνο λαμαρίνες και ακολουθούν τα βαγόνια κοντέινερ.

Επίσης, η Καθημερινή ανήρτησε και δεύτερο βίντεο (στο 1:06), από άλλη κάμερα, επίσης από τη Σήραγγα Τεμπών, στο βόρειο μέτωπο:

Πρόκειται για δύο από τα τρία βίντεο που, όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα σήμερα ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, κατέγραψαν την εμπορική αμαξοστοιχία.

Τα βίντεο, αφορούν στο βιντεοληπτικό υλικό των σημείων της εμπορικής αμαξοστοιχίας 63503 στις ακόλουθες χρονοσημάνσεις καταγραφής:

  • Σήραγγα Πλαταμώνα, Νότιο Μέτωπο, Κάμερα 3 – 23:03’:05’’
  • Κέντρο Ελέγχου Πληροφοριών Ραψάνης – Σήραγγα Τεμπών, Βόρειο Μέτωπο, Κάμερα 5 – 23:13’:52’’
  • Κέντρο Ελέγχου Πληροφορίας Ραψάνης – Σήραγγα Τεμπών, έξοδος διαφυγής, Κάμερα 4 – 23:14’:31’’».
  • Ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος είναι δικηγόρος εταιρείας που φυλάσσει τις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τόνισε ότι κατατέθηκαν στον εφέτη ανακριτή κ. Μπαϊκάμη τρία νέα βίντεο πριν γίνει η σύγκρουση των τρένων.

«Είναι τρία βίντεο όπου αποδεικνύουν, το σημείο διέλευσης και το χρόνο διέλευσης, από τη σήραγγα Πλαταμώνα, από το κέντρο ελέγχου πληροφορίας της Ραψάνης, στη σήραγγα των Τεμπών και από το κέντρο ελέγχου πληροφορίας Ραψάνης στη σήραγγα των Τεμπών στην έξοδο διαφυγής. Με χρόνο, με ώρα, με πρώτα λεπτά και με δευτερόλεπτα», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Όπως λέει ο δικηγόρος, «στα βίντεο φαίνεται το σύνολο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, όλα τα βαγόνια».

«Ως υποχρέωση μετά από κλήση του ανακριτή, δώσαμε τα στοιχεία αυτά», ανέφερε σημειώνοντας ότι «το υλικό είναι διαυγέστατο και καθαρότατο στον απλό άνθρωπο και είναι μέρος της δικογραφίας. Όποιοι το δουν, θα δουν ποια είναι η αλήθεια».

Απαντώντας στην ερώτηση, τι είδε εκείνος πάνω στην εμπορική αμαξοστοιχία, ο Βασίλης Καπερνάρος είπε, «εγώ πάνω στις πλατφόρμες, είδα λαμαρίνες, εγώ πάνω στις τρεις πλατφόρμες, είδα μόνο λαμαρίνες, τίποτα άλλο».

Σχετικά Άρθρα