Νέο Ψυχικό: 88χρονη η οδηγός που σκόρπισε τον θάνατο –Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, παρέσυρε αυτοκίνητα, μηχανές και ανετράπη
Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (05/02/25) στην πλατεία της Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό, όταν αυτοκίνητο ανατράπηκε έπειτα από σύγκρουση, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας και να τραυματιστούν τέσσερα άτομα, δύο εκ των οποίων σοβαρά.
Το χρονικό του δυστυχήματος
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν στην κάθοδο της οδού Αγγέλου Σικελιανού, όταν μια 88χρονη οδηγός τζιπ συγκρούστηκε με ένα διερχόμενο βαν. Από την πρόσκρουση, το βαν χτύπησε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ το όχημα της οδηγού συνέχισε ανεξέλεγκτο, παρασύροντας δύο μοτοσικλετιστές στον κυκλικό κόμβο.
Δυστυχώς, ο ένας από τους δύο οδηγούς των μηχανών υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο.
Σοκαριστικές εικόνες από το σημείο
Βίντεο που κυκλοφόρησε καταγράφει τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, δείχνοντας το αναποδογυρισμένο όχημα σε άθλια κατάσταση.
Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τη στιγμή του δυστυχήματος:
“Το αυτοκίνητο ήταν εκτός ελέγχου, συγκρούστηκε με παρκαρισμένα οχήματα, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και κατέληξε στην πλατεία. Εκείνη τη στιγμή περνούσαν παιδιά… και έγινε το κακό.”
Άλλη αυτόπτης μάρτυρα σχολίασε: «Μία κυρία μεγάλη μ’ ένα τζιπ χτύπησε 2-3 αυτοκίνητα σταματημένα κι ένα φορτηγάκι που ανέβαινε έφερε τούμπες. Ερχόταν από πάνω. Δεν ξέρω αν έχασε τον έλεγχο ή έπαθε κάτι. Μετά της έφυγε το αμάξι. Ήρθε στο αντίθετο ρεύμα και μετά μπήκε στην πλατεία όπου ερχόντουσαν τα παιδιά και τα πήρε από κάτω», δήλωσε η γυναίκα.
«Με ειδοποίησαν ότι μία ηλικιωμένη κυρία με ένα τζιπ παρέσυρε τα αυτοκίνητα χτυπώντας το ένα μετά το άλλο. Το δικό μου αυτοκίνητα δε νομίζω να φτιάχνεται», τόνισε από την πλευρά του ιδιοκτήτης οχήματος το οποίο βρισκόταν στο σημείο και υπέστη ζημιές.
«Ακούσαμε ένα μπαμ. Βγήκαμε έξω και είδαμε ένα μάτσο αυτοκίνητα. Είναι ένας νεκρός από μηχανή και αρκετοί τραυματίες. Εγώ δεν πήγα κοντά γιατί φοβάμαι αυτά τα πράγματα», είπε κάτοικος της περιοχής
Άμεση κινητοποίηση των Αρχών
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, έξι ασθενοφόρα και μία μοτοσικλέτα ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ. Επιπλέον, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής πραγματοποίησε απεγκλωβισμό τουλάχιστον ενός ατόμου από τα συντρίμμια.
Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.