ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΔΗ; Το “διπλό παιχνίδι” του Πέτρου Παππά στη Θεσσαλονίκη και ο… ρόλος Θρασκιά
Ο Πέτρος Παππάς, ήταν ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ανεξαρτητοποιήθηκε μετά τα όσα συνέβησαν στο έκτακτο Συνέδριο του κόμματος και τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασελάκη, ωστόσο από την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και την παρουσία του στην στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη πυροδότησε φήμες και σενάρια για τις προθέσεις να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές στη περιφέρειας Θεσσαλονίκης είτε με το Κίνημα Δημοκρατίας είτε με το ΠΑΣΟΚ.
Το γεγονός άλλωστε είναι ότι από τις 9 Νοεμβρίου που ανεξαρτητοποιήθηκε μέχρι την περασμένη εβδομάδα όλες οι επίκαιρες ερωτήσεις που έχει καταθέσει στη Βουλή αφορούν ζητήματα που απασχολούν τους Θεσσαλονικείς, παρά τον νομό Κιλκίς όπου εκλέχθηκε το 2023, όπως:
- οι “άδειες λειτουργίας του Ακτινολογικού εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου”, οι οποίες έχουν λήξει εδώ και ένα χρόνο
- η “εξαιρετικά αυστηρή και άδικη ποινή σε βάρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ από την Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ)”
- η “αδιαφορία της κυβέρνησης για τα παιδιά της Χαλκιδικής που θέλουν να φοιτήσουν στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης”.
- οι “ενδείξεις σκανδάλου στην διαδικασία για το λογότυπο του Μετρό Θεσσαλονίκης”.
Οι “κακές γλώσσες” φέρουν τον κ. Παππά να ταλαντεύεται, πλέον ως ανεξάρτητος βουλευτής, αν θα προσχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ ή στο Κίνημα Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παππάς, παρά το γεγονός ότι στήριξε τον Στ. Κασσελάκη δεν έχει προσχωρήσει ακόμα στο “Κίνημα Δημοκρατίας”, και ο λόγος είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη Ράνια Θρασκιά, η οποία κι αυτή στήριξε τον Στ. Κασσελάκη και ενδεχομένως το επόμενο διάστημα να ανεξαρτητοποιηθεί κι αυτή.
- Ο κ. Παππάς επιθυμεί διακαώς να “μετακομίσει” στην Α’ Θεσσαλονίκης, ωστόσο μάλλον δεν χωρούν στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια οι υποψηφιότητες με το Κίνημα Δημοκρατίας του ιδίου και της κ. Θρασκιά (εάν το αποφασίσει) και γι΄αυτό φέρεται να κρατά ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και με τη Χαριλάου Τρικούπη.
Μιλώντας πρόσφατα στο Mega, ο κ. Παππάς εξήγησε ότι δεν πήγε στην εκδήλωση ονοματοδοσίας του κόμματος Κασσελάκη, διότι βρισκόταν σε προγραμματισμένο ταξίδι στο Λονδίνο, τονίζοντας ότι “Το ζητούμενο δεν είναι πόσες νέες κοινοβουλευτικές ομάδες στη Βουλή, αλλά πως μπορεί να συγκροτηθεί μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη για να δώσει μια εναλλακτική, μια άλλη πρόταση διακυβέρνησης στον τόπο. Πώς θα δοθεί ένα νέο όραμα σε αυτό τον νέο κόσμο”
Και σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει ένα τέτοιο όραμα, ο ανεξάρτητος βουλευτής ανέφερε με νόημα ότι “το ΠΑΣΟΚ σίγουρα θα είναι ένας κορμός αυτή της προσπάθειας. Από εκεί και πέρα πρέπει παραταξιακά να γίνει αυτό, για να σταθεί απέναντι στην Νέα Δημοκρατία” και για το αν θα πάει τελικά ε το νέο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, πρόσθεσε “Παραμένω ανεξάρτητος και αυτό που θέλω να δω είναι τι θα πει αυτό το κίνημα του Κασσελάκη, πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα κόμματα, αν ιδεολογικά μου ταιριάζει και ταιριάζει σε όλους αυτούς του ανθρώπους που εκπροσωπώ, αυτό που θα πει και θα εκφράσει ο Κασσελάκης.”.
“Είναι ένα πολύ διαφορετικό πράγμα το να υπάρχει ένα νέο πολιτικό κόμμα, το οποίο θέλω να δω πραγματικά αν μου ταιριάζει ιδεολογικά, αν είναι αυτό το οποίο μπορώ να υπηρετήσω και αν τελικά ταιριάζει στον προοδευτικό κόσμο, γιατί ένα μεγάλο κομμάτι του προοδευτικού κόσμου κάθεται μουδιασμένο στην άκρη και περιμένει, έτσι είμαι και εγώ. Πρέπει να περάσουν κάποιοι μήνες τουλάχιστον για να δούμε πως περπατάνε τα πράγματα γενικά στην πολιτική σκηνή. Δεν υπάρχει λόγος κάποιος να βιαστεί, όταν έχει πληρωθεί από την κατάσταση στην οποία ήταν πριν” επισήμανε
Πάντως την Παρασκευή ο Πέτρος Παππάς βρέθηκε ίσως ένα βήμα πιο κοντά στο κόμμα Κασσελάκη, καθώς συν-υπέγραψε δήλωση μαζί τους Αλ. Αυλωνίτη, Θ. Τζάκρη, Κ. Μάλαμα, Γ. Πούλου και Ρ. Χρηστίδου, στην οποία “με αφορµή της αήθεις επιθέσεις” προς τους ανεξαρτηποιήθεντες Γ. Σαρακιώτη και Ευ. Αποστολάκη τονιζόταν “παραπέµπουµε όλους εκείνους τους οψιγενείς “υποστηρικτές” της συνταγµατικής τάξης, στο άρθρο 60 του Συντάγµατος, που “επιβάλλει την ελευθερία δράσης και σκέψης του βουλευτή κι όσοι ορκίζονται σε αυτό ορκίζονται στην τήρηση του Συντάγµατος”.
“Τα κόµµατα που δεν τηρούν τις βασικές αρχές του Συντάγµατος, όπως η δηµοκρατία, οι ελεύθερες εκλογές, η δηµοκρατική διαφάνεια στη λειτουργία τους, δεν νοµιµοποιούνται να ζητούν “εργολαβικά” έδρες. Οι έδρες δεν είναι καρέκλες, είναι όρκοι στη Δηµοκρατία. Στεκόµαστε, λοιπόν, δίπλα στους δύο συναδέλφους, τους καλούµε να µείνουν ακλόνητοι απέναντι σε κάθε προσπάθεια πολιτικού εκφοβισµού τους και τους συµπαραστεκόµαστε καθώς υποστήκαµε κι εµείς τα ίδια από ένα κόµµα που εξετράπη από την δηµοκρατική του πορεία.” ανέφεραν οι “5” και ο Πέτρος Παππάς.
Ο βουλευτής Κιλκίς έδειξε, ωστόσο, το ενδιαφέρον του να κατέλθει υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη (με ποιό κόμμα;) και με την παρέμβασή του για το νέο μετρό της πόλης.
Κάνοντας ο ίδιος αυτοψία στους χώρους του Μετρό της Θεσσαλονίκης, ο Πέτρος Παππάς με μια βαλίτσα στο χέρι, απαριθμεί τι δεν μπορεί να βρει κάποιος.
«Τί δεν έχει το Μετρό Θεσσαλονίκης;»
Σε ανάρτησή του στο x, αφού αρχικά αναρωτιέται αν «είναι άραγε έτοιμο» αναφέρει «τί δεν έχει».
Και απαντά:
Σύνδεση με το αεροδρόμιο.
Πάρκινγκ σε σταθμούς μετεπιβίβασης (Νέα Ελβετία, Σιδηροδρομικός Σταθμός).
Πρόσβαση στο οδικό δίκτυο γιατί οι απαλλοτριώσεις καθυστέρησαν 18 χρόνια.
Τέλος λέει:
«Οι πολίτες των Δυτικών Συνοικιών παραμένουν «παιδιά ενός κατώτερου Θεού» με καμία επέκταση ορατή εκεί, για τα επόμενα πολλά χρόνια».
Δείτε την ανάρτηση:
Ⓜ️ Είναι άραγε έτοιμο το Μετρό Θεσσαλονίκης;
❓ Τί δεν έχει το Μετρό Θεσσαλονίκης;
✖️ Σύνδεση με το αεροδρόμιο.
✖️ Πάρκινγκ σε σταθμούς μετεπιβίβασης (Νέα Ελβετία, Σιδηροδρομικός Σταθμός).
✖️ Πρόσβαση στο οδικό δίκτυο γιατί οι απαλλοτριώσεις καθυστέρησαν 18 χρόνια.
✖️ Οι… pic.twitter.com/lbSYAwP8QC
— Petros Pappas (@PetrosPappas4) December 1, 2024