Κασσελάκης κατά Τασούλα: Απέκρυψε για 10 μέρες την καταγγελία κατά του αστυνομικού

 Κασσελάκης κατά Τασούλα: Απέκρυψε για 10 μέρες την καταγγελία κατά του αστυνομικού

“Καρφιά” κατά του πρόεδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς «επέλεξε να αποκρύψει για 10 ημέρες» την καταγγελία για τον αστυνομικό. «Η εμπιστοσύνη στους θεσμούς χτίζεται καθημερινά μέσα από τη διαφάνεια των ίδιων των θεσμών», επισημαίνει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, ο οποίος προσθέτει πως «ποτέ άλλοτε στη Μεταπολίτευση η κοινωνία δεν ζούσε τόσο ανασφαλής και τόσο φοβισμένη».

Συνεχίζοντας και με αφορμή τις αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής που βίαζε τα παιδιά του από 5 ετών, ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει το σύνθημα για «διαφάνεια στη διαδικασία προσλήψεων, αξιολόγησης και τοποθετήσεων σε ευαίσθητες θέσεις».

Επιπλέον, κάνει λόγο για «υποχρεωτικές και τακτικές ψυχολογικές αξιολογήσεις όλων των αστυνομικών», καθώς και για συνεχή εκπαίδευσή τους «για την ανάπτυξη κοινωνικής ενσυναίσθησης, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αποφυγή κατάχρησης εξουσίας».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Σήμερα το Documento αποκάλυψε μια καταγγελία κακοποίησης παιδιών από τον ίδιο τον πατέρα τους.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός υπηρετούσε σε καίρια θέση στη Βουλή. Και όμως, ο πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να αποκρύψει για 10 ημέρες τη συγκεκριμένη καταγγελία.

Η εμπιστοσύνη στους θεσμούς χτίζεται καθημερινά μέσα από τη διαφάνεια των ίδιων των θεσμών. Ο κ. Τασούλας δυστυχώς, επέλεξε τον δρόμο της απόκρυψης.

Ποτέ άλλοτε στη Μεταπολίτευση η κοινωνία δεν ζούσε τόσο ανασφαλής και τόσο φοβισμένη. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο καχύποπτη απέναντι στο Κράτος. Εμείς στο Κίνημα Δημοκρατίας ονειρευόμαστε το Κράτος της ευθύνης. Αυτό που μπορεί να κάνει τις γενναίες μεταρρυθμίσεις για να αλλάξει η ζωή των πολιτών. Η εμπιστοσύνη τους στην Αστυνομία είναι θεμελιώδης για τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας. Γι’ αυτό προτείνουμε:

Διαφάνεια στη διαδικασία προσλήψεων, αξιολόγησης και τοποθετήσεων σε ευαίσθητες θέσεις.

Υποχρεωτικές και τακτικές ψυχολογικές αξιολογήσεις όλων των αστυνομικών.

Συνεχής εκπαίδευση για την ανάπτυξη κοινωνικής ενσυναίσθησης, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αποφυγή κατάχρησης εξουσίας».

Σχετικά Άρθρα