Πώς το ΠΑΣΟΚ γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση- “Αποστάτες” οι kasselistas, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ- Ποιοί βουλευτές αποχωρούν
«Τη Δευτέρα που θα ανοίξει η Βουλή θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας με έναν τρόπο συγκροτημένο. Πλέον δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία συμμετείχε στη συγκέντρωση όπου ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος.
Ο “συγκροτημένος τρόπος” με τον οποίο, κατά την κ. Τζάκρη, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της πλευράς Κασσελάκη στη Βουλή παραπέμπει, δίχως άλλο, στην συντεταγμένη αποχώρηση ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να σχηματισθεί κοινοβουλευτική ομάδα.
Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, “κοινοβουλευτική Ομάδα μπορεί να θεωρηθεί ότι συγκροτείται και από πέντε μόνο βουλευτές, εφόσον το κόμμα τους παρουσίασε ψηφοδέλτια στα 2/3 των εκλογικών περιφερειών της χώρας και συγκέντρωσε πανελλαδικά ποσοστό τουλάχιστον 3% επί του συνολικού αριθμού των εγκύρων ψηφοδελτίων”. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, ως εκ τούτου, να συγκροτηθεί κοινοβουλευτική ομάδα ακόμα και από πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη έχουν δηλώσει την πρόθεση να ανεξαρτητοποιηθούν οι Πέτρος Παππάς, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Ραλλία Χρηστίδου και Κυριακή Μάλαμα, γεγονός που μειώνει την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στους 31 βουλευτές, όσους και το ΠΑΣΟΚ.
Ακριβέστερα: Ελάχιστος αριθμός βουλευτών για να σχηματιστεί Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι οι δέκα βουλευτές. Κοινοβουλευτική Ομάδα μπορεί να θεωρηθεί ότι συγκροτείται και από πέντε μόνο βουλευτές, εφόσον το κόμμα τους παρουσίασε ψηφοδέλτια στα 2/3 των εκλογικών περιφερειών της χώρας και συγκέντρωσε πανελλαδικά ποσοστό τουλάχιστον 3% επί του συνολικού αριθμού των εγκύρων ψηφοδελτίων. Επειδή με βάση το ισχύον εκλογικό σύστημα κόμματα που δε συγκέντρωσαν το 3% δεν εκλέγουν βουλευτές, ουσιαστικά η δεύτερη προϋπόθεση θα πληρούται πάντοτε.
Τι αναφέρει ο Κανονισμός της Βουλής
Στην ενότητα “Κοινοβουλευτικές Ομάδες” και στα άρθρα 15 – 20 του ΚτΒ, αναφέρεται:
Οι σύγχρονες δημοκρατίες είναι κομματικές, δηλαδή οι κύριοι πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής είναι τα πολιτικά κόμματα. Αυτή η τάση αντανακλάται και στα σύγχρονα Κοινοβούλια, όπου υπάρχουν συνήθως ελάχιστοι ανεξάρτητοι Βουλευτές. Οι περισσότεροι Βουλευτές εκλέγονται με κομματικά ψηφοδέλτια και μετά την εκλογή τους σχηματίζουν Κοινοβουλευτικές Ομάδες. Στη Βουλή των Ελλήνων, Κοινοβουλευτική Ομάδα σχηματίζεται όταν υπάρχουν τουλάχιστον δέκα (10) Βουλευτές που να ανήκουν στο ίδιο κόμμα. Κοινοβουλευτική Ομάδα μπορεί να συγκροτηθεί και από πέντε (5) Βουλευτές, εφόσον το κόμμα τους παρουσίασε ψηφοδέλτια στα δύο τρίτα (2/3) των εκλογικών περιφερειών της χώρας και συγκέντρωσε πανελλαδικά ποσοστό τρία τοις εκατό (3%) επί του συνολικού αριθμού των εγκύρων ψηφοδελτίων.
Ο αρχηγός του κόμματος θεωρείται και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εφόσον έχει εκλεγεί Βουλευτής. Μπορεί να ορίσει μέχρι δύο αναπληρωτές – εκπροσώπους του (τρεις αναπληρωτές – εκπροσώπους μπορούν να ορίσουν ο Πρόεδρος της μεγαλύτερης σε δύναμη Κοινοβουλευτικής Ομάδας που μετέχει στην Κυβέρνηση και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης). Στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και στους ανεξάρτητους Βουλευτές παραχωρούνται ιδιαίτεροι χώροι στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων. Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες έχουν δικές τους διοικητικές γραμματείες, οι οποίες στελεχώνονται από μετακλητούς υπαλλήλους. Οι παραχωρούμενες αίθουσες και τα γραφεία, καθώς και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων εξαρτώνται από το μέγεθος της κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο Πρόεδρος της μεγαλύτερης σε δύναμη Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που δεν μετέχει στην Κυβέρνηση, αποκαλείται Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αξίωμα που του δίνει ιδιαίτερα δικαιώματα (π.χ., περισσότερος χρόνος ομιλίας κατά τις συνεδριάσεις της Βουλής).
Πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί με τις αποχωρήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Ωστόσο, τόσο η Θεοδώρα Τζάκρη που έκανε τη σχετική δήλωση, όσο και αρκετοί ακόμα βουλευτές είναι βέβαιο ότι θα αποχωρήσουν. Σίγουρη προς αποχώρηση πρέπει να θεωρείται η Γιώτα Πούλου, ενώ και άλλοι βουλευτές φαίνεται ότι το σκέπτονται σοβαρά, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να φτάσουν και τους 10-12. Φαίνεται πως σε πρώτο χρόνο οι παραπάνω θα παραδώσουν τις αρμοδιότητές τους και θα επιλέξουν την στιγμή αποχώρησής τους, ενώ δεν διευκρινίζεται ακόμα τι θα πράξουν οι βουλευτές Επικρατείας Ευάγγελος Αποστολάκης και Έλενα Ακρίτα. Και οι δύο αποτελούν, ωστόσο, επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, κάτι που θα βαρύνει στην τελική τους απόφαση, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν για τους Γιάννη Σαρακιώτη, Γιώργο Γαβρήλο, Νίνα Κασιμάτη, Βασίλη Κόκκαλη και Ρένα Θρασκιά.
Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι χάνει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με όλες τις συνέπειες που σημαίνει αυτό ως προς την κοινοβουλευτική τάξη. Αξιωματική αντιπολίτευση θα αναδειχθεί έτσι το ΠΑΣΟΚ που αριθμεί 31 βουλευτές και θα αποκτήσει τα προνόμια που προβλέπονται από τον κανονισμό της Βουλής, ο δε Νίκος Ανδρουλάκης θα λαμβάνει πλέον τον λόγο ως δεύτερος πολιτικός αρχηγός μετά τον πρωθυπουργό. Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελευταία συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής αποχώρησε κατά την ομιλία του επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά (λόγω της καταδίκης του στο Ειδικό Δικαστήριο) και έδειξε πως στο μέλλον θα αντιμετωπίζει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως κοινοβουλευτικό και πολιτικό του αντίπαλο.
Εκ της διασπάσεως… ΠΑΣΟΚ
Η εκ της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ ανάδειξη του κ. Ανδρουλάκη ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα αποκατασταθεί ούτε όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τα σημερινά δεδομένα, αποκτήσει νέα ηγεσία. Είναι σαφές ότι οι αποχωρήσεις βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2023 και δημιουργεί μία σοβαρή πολιτική και κοινοβουλευτική στρέβλωση: το κόμμα που έχει ψηφιστεί από το εκλογικό σώμα να παίξει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα έχει αυτή την δυνατότητα επειδή δεν θα έχει τον ικανό αριθμό βουλευτών.
Κι ενώ η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί ήδη την κίνηση Κασσελάκη ως εκτροπή και αποστασία, αφού οδηγεί σε αφαίρεση του ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος κατά την ανακοίνωση ίδρυσης του νέου κόμματος επιχείρησε να εμφανιστεί ως συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ.
Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για νέα αρχή, αλλά για μία δημοκρατική συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ, που θα αγκαλιάζει όλο τον προοδευτικό κόσμο, πολιτεύεται με τις αξίες της Αριστεράς στην καρδιά του, “αλλά θα απευθυνθεί σε όλο τον προοδευτικό κόσμο με ξεκάθαρες, ρηξικέλευθες λύσεις, και επίσης θα απευθυνθεί και στη θεσμική Δεξιά”.
“Έχουμε την ευκαιρία μπροστά μας να φτιάξουμε κάτι που θα καλύψουμε το κενό που έχει η χώρα. Η χώρα δεν έχει ένα προοδευτικό κόμμα που να μην έχει εξαρτήσεις από κανέναν. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να προτείνεις ξεκάθαρα πράγματα χωρίς να πάρεις άδεια από κανέναν. Αυτό αρχίζει σήμερα από τη βάση, από εσάς […] Το κενό που θα καλύψουμε θα πάει καλά”, ανέφερε στη συνέχεια.
Όμως, πριν ένα χρόνο, κατά την αποχώρηση των 11 βουλευτών που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά, ο Στέφανος Κασσελάκης και οι υποστηρικτές του τους αποκαλούσαν “αποστάτες” και “κλέφτες εδρών”. Η αποχώρηση τους, όμως, δεν άλλαξε το status του ΣΥΡΙΖΑ ως δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη και αξιωματική αντιπολίτευση. Τώρα, οι αποχωρούντες αφαιρούν τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχε αποδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ η λαϊκή ψήφος.
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν νοείται να ανεξαρτητοποιηθούν χωρίς να παραδώσουν τις έδρες τους
Ολοκληρώθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, το Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος.
Στη ανακοίνωση εξαπολύονται “πυρά” κατά του Στέφανου Κασσελάκη, για τον οποίο τονίζεται πως «το μόνο που έκανε στη χθεσινή ημέρα ήταν ένα επικοινωνιακό σόου έξω από τον χώρο του Συνεδρίου με συνεχείς ψευδείς δηλώσεις και προβοκάτσιες που έπεσαν όλες στο κενό».
«Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αποκαλύφθηκαν πλήρως οι πραγματικές επιδιώξεις του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και το οργανωμένο σχέδιο που είχε εξυφάνει εδώ και καιρό» προστίθεται.
«Αφού απέτυχε να παρεμποδίσει την έναρξη του συνεδρίου, αποχώρησε χωρίς καν να επιδιώξει να συμμετάσχει στην ψηφοφορία. Ομολογώντας, έτσι, ότι δεν είχε την πλειοψηφία των συνέδρων με το μέρος του, κι ότι όλα όσα υποστήριζε περί του αντιθέτου, τις προηγούμενες μέρες, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια επικοινωνιακή επιθετική προπαγάνδα».
Παράλληλα, υπάρχει και μήνυμα προς βουλευτές και βουλεύτριες που έθεσαν υποψηφιότητα και εκλέχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ότι «δεν νοείται να ανεξαρτητοποιηθούν χωρίς να παραδίδουν την έδρα τους στο κόμμα».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος, και η Πολιτική Απόφαση.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αποκαλύφθηκαν πλήρως οι πραγματικές επιδιώξεις του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και το οργανωμένο σχέδιο που είχε εξυφάνει εδώ και καιρό.
Αφού απέτυχε να παρεμποδίσει την έναρξη του συνεδρίου, αποχώρησε χωρίς καν να επιδιώξει να συμμετάσχει στην ψηφοφορία. Ομολογώντας, έτσι, ότι δεν είχε την πλειοψηφία των συνέδρων με το μέρος του, κι ότι όλα όσα υποστήριζε περί του αντιθέτου, τις προηγούμενες μέρες, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια επικοινωνιακή επιθετική προπαγάνδα.
Άλλωστε, η ανακοίνωση του νέου κόμματός του, λίγα μόλις λεπτά μετά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, αποδεικνύει περίτρανα ότι ο σχεδιασμός και η προετοιμασία του γινόταν όλο το προηγούμενο διάστημα, παρότι το διέψευδε υποκριτικά.
Ο Στέφανος Κασσελάκης το μόνο που έκανε στην χθεσινή ημέρα ήταν ένα επικοινωνιακό σόου έξω από τον χώρο του Συνεδρίου με συνεχείς ψευδείς δηλώσεις και προβοκάτσιες που έπεσαν όλες στο κενό. Γιατί στη Δημοκρατία υπάρχουν κανόνες και αυτούς τους κανόνες δεν μπορεί να αποδεχθεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Είχε έτοιμο το ανταγωνιστικό κόμμα εδώ και ημέρες και, την ώρα που δήθεν διαμαρτυρόταν εκτός του Συνεδρίου, είχε έτοιμη την ανακοίνωση και τα γραφεία του νέου κόμματος. Όλα όσα έγιναν χθες με τους τραμπουκισμούς και τις λεκτικές και όχι μόνο επιθέσεις δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο, όπως καμία σχέση δεν έχει και ο ίδιος όπως αποδείχθηκε.
Οι βουλευτές και οι βουλεύτριες που έθεσαν υποψηφιότητα και εκλέχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δεν νοείται να ανεξαρτητοποιηθούν χωρίς να παραδίδουν την έδρα τους στο κόμμα. Και πολύ περισσότερο, δεν έχουν καμμιά πολιτική και ηθική νομιμοποίηση να υπονομεύσουν τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο λαός, με την ψήφο του στις βουλευτικές εκλογές.
Για αυτή τους την προσπάθεια, που ενορχηστρώνεται από τον πρώην πρόεδρο, αλλά και όσοι κι όσες την πραγματοποιήσουν, θα κριθούν και θα αποδοκιμαστούν σκληρά από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και από τους αριστερούς, προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προχωρήσει μπροστά, συγκροτημένα, με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα. Με αταλάντευτη πίστη στις αρχές, τις αξίες και τις ιδέες της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου, που όχι μόνο δεν είναι ξεπερασμένες, αλλά είναι επίκαιρες όσο ποτέ. Με σαφή, πειστικό προγραμματικό λόγο, και με μια συγκεκριμένη και συνολική πρόταση για την προοδευτική κυβερνητική αλλαγή. Θα ανασυγκροτηθεί και θα γίνει πιο ισχυρός, για να δώσει και να κερδίσει τις μάχες για την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ και των πολιτικών της. Για την αναγκαία προοδευτική αντεπίθεση και την απαραίτητη κοινωνική και πολιτική αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση.
ΣΥΡΙΖΑ για Πέτρο Παππά: Πάντα θα κουβαλά το στίγμα του πρόθυμου αποστάτη
Ανακοίνωση κατά του Πέτρου Παππά εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες μετά την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Ο Πέτρος Παππάς «διακρίθηκε» για μια σειρά από τοποθετήσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες ήταν εκτός του πλαισίου της Αριστεράς και για τις οποίες είχε υποστεί επίπληξη.
Η πολιτική του παρουσία καθρεφτίζει το είδος και το στίγμα του «νέου, που έρχεται».
Ο ίδιος αποτελεί τυπικό δείγμα στελέχους του κόμματος Κασσελάκη.
Τώρα που φανερώθηκε το σχέδιο ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνει σε αυτό μπροστάρης και υλοποιητής.
Πάντα θα παραμένει βουτηγμένος στην ανυποληψία του.
Πάντα θα κουβαλά το στίγμα του πρόθυμου αποστάτη. Ειδικά αν βρεθεί κόμμα, πέραν του Κασσελάκη, να τον περιμαζέψει και να τον περισώσει από την πολιτική αφάνεια».
Ετοιμο το ΠΑΣΟΚ
Αυτά, ενώ το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται την ερχόμενη Τρίτη για μία ακόμη μετωπική σύγκρουση με τη Νέα Δημοκρατία στη Βουλή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το news247.gr. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τον οικογενειακό γιατρό όπου πρόκειται να μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πιθανότατα να βρει απέναντί του τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ένα σκηνικό που θα επαναληφθεί αρκετές φορές του επόμενους μήνες και θα κορυφωθεί στη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.
Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει ήδη προετοιμαστεί για να βρεθεί μία ακόμη φορά στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας, δια στόματος πρωθυπουργού. Έχοντας καταθέσει ήδη τροπολογία για την ένταξη των υγειονομικών στα «βαρέα και ανθυγιεινά», ένα ζήτημα για το οποίο η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να εξετάσει από τον καιρό της πανδημίας δίχως όμως αποτέλεσμα.
Στη νομοθετική ρύθμιση του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται πως «με την παρούσα τροπολογία, προτείνεται ο Κανονισμός Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΚΒΑΕ), που εκδόθηκε με βάση το νόμο 3863/2010, να επεκταθεί και να ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, νοσηλευτικό, επιστημονικό, τεχνολογικό, υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό σε νοσηλευτικά ιδρύματα, κλινικές, μικροβιολογικά, βιοχημικά, ακτινολογικά και ακτινοθεραπευτικά εργαστήρια, υγειονομικές μονάδες, κέντρα υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) αλλά και νοσηλευτικών μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (στρατιωτικά νοσοκομεία, ΚΙΧΝΕ-Ιατρεία μονάδων σχηματισμών και πλοίων), καθώς και τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ τους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας, των μονάδων πρόνοιας συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών δομών, υπηρεσιών και κοινωνικών προγραμμάτων των δήμων, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, των υπηρεσιών καθαριότητας κ.λ.π., ανεξαρτήτως του φορέα κύριας ασφάλισης (πλέον ενταχθέντα στον e-ΕΦΚΑ) από τον οποίο προέρχονται. Αποκαθίσταται έτσι μια ακραία δυσμενής διάκριση, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην αποκατάσταση της ισονομίας και της δικαιοσύνης».
Παράλληλα, στο ίδιο νομοσχέδιο το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει και μία τροπολογία με εμφανή «συνεκτικό» ρόλο για τον προοδευτικό χώρο. Προτείνει την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ως μέσου καθορισμού του κατώτατου μισθού. Ένα σημείο στο οποίο «τέμνονται» οι θέσεις των κομμάτων του προοδευτικού χώρου ενώ καταγράφεται η αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας τόσο στην θεωρία όσο και στην πράξη.
Στην εισηγητική της έκθεση τονίζεται πως «το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής, με νομοθετική του παρέμβαση-πρόταση νόμου το Νοέμβριο 2018 και στη συνέχεια με τροπολογίες του, υποβληθείσες τόσο το 2020 όσο και το 2023, σταθερά υπερασπίζεται και προτείνει την επαναφορά του συστήματος προσδιορισμού του κατώτατου μισθού/ημερομισθίου αποκλειστικά με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) , κατόπιν διαπραγματεύσεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων , δηλαδή των κορυφαίων οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών. Σήμερα, η αναγκαιότητα υιοθέτησης της τροπολογίας αυτής , ενόψει και της υποχρέωσης της χώρας να ενσωματώσει στο εθνικό Δίκαιο την Οδηγία (ΕΕ) 2022/2041 είναι πιο αναγκαία από κάθε άλλη φορά. Και τούτο διότι αποδεδειγμένα αυτή είναι η διαδικασία που στηρίζει τους εργαζόμενους , την κοινωνία και την οικονομία».