Με σημαντικές καθυστερήσεις η επιστροφή των εκδρομέων- Πού δημιουργούνται ουρές

 Με σημαντικές καθυστερήσεις η επιστροφή των εκδρομέων- Πού δημιουργούνται ουρές

Από το μεσημέρι της Δευτέρας ξεκίνησε σταδιακά η επιστροφή των εκδρομέων που είχαν φύγει για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Στους εθνικούς αυτοκινητόδρομους, η κίνηση έχει αρχίσει ήδη να εντείνεται και οι συνθήκες στους δρόμους γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες, με τις προβλέψεις να δείχνουν ότι το απόγευμα η συμφόρηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Προβλήματα καταγράφονται στο ύψος των Θερμοπυλών στη Λαμία, όπου τα έργα στην περιοχή σε συνδυασμό με τον μεγάλο όγκο των οχημάτων, έχουν δημιουργήσει ουρές άνω των 10 χιλιομέτρων. Σε εκείνο το σημείο έχει γίνει μονοδρόμηση της ΠΑΘΕ με συνέπεια τα αυτοκίνητα να κινούνται σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας και οι δύο κατευθύνσεις. Το πρόβλημα τις επόμενες ώρες θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο, αφού η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο.

Η μοναδική ανακούφιση είναι η εκτροπή της κυκλοφορίας από τους παράδρομους. Και εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα λόγω του όγκου των οχημάτων που θα πρέπει να κινούνται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας για 20 χιλιόμετρα από τη Λαμία μέχρι τον κόμβο του Μώλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και μετά το 208 km της ΠΑΘΕ στο ύψος της Ανθήλης οι οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι ακολουθώντας το ρεύμα προς Αθήνα.

Μάλιστα πολλοί απ’ αυτούς διαμαρτύρονται ότι δεν ενημερώθηκαν στα διόδια της Μαυρομαντήλας ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, δεν ενημερωθήκαν πριν φτάσουν στον κόμβο της Ανθήλης και χρειάστηκαν για να διανύσουν, με βήμα σημειωτόν, τα 10 χιλιόμετρα περισσότερο από 3 ώρες.

Εικόνες και βίντεο από νωρίς το απόγευμα:

kinisi_lamia__1_b43aa.jpg
kinisi_lamia_2_1_b8bfa.jpg
kinisi_lamia_3_1_89ad2.jpg
kinisi_lamia_4_1_9ca56.jpg
kinisi_lamia_5_1_db266.jpg

Επίσης, σε σημεία της Πατρών – Αθηνών, η κατάσταση είναι δύσκολη, με έντονα προβλήματα να παρουσιάζονται αυτή την ώρα στη συμβολή της Πατρών – Κορίνθου με την Τριπόλεως μέχρι και τα διόδια της Κορίνθου.

Αυξημένη είναι η κίνηση και από το ύψος της Αρχαίας Κορίνθου μέχρι και τους Αγίους Θεοδώρους.

Στην Εγνατία Οδό, φαίνεται πως επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Μαλγάρων.

Στο ύψος της λίμνης Υλικής, υπάρχει, επίσης, μποτιλιάρισμα λίγων χιλιομέτρων.

Στον ΠΑΘΕ, στο ύψος της Κατερίνης, οι οδηγοί αντιμετωπίζουν, επίσης, δυσκολίες στην κυκλοφορία.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Αυξημένη κίνηση και στην είσοδο της Θεσσαλονίκης

Με χαμηλές ταχύτητες πραγματοποιείται η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου, στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, oυρές που ξεπερνούν τα 3 χλμ παρατηρούνται στα διόδια των Νέων Μαλγάρων.

Οι καθυστερήσεις στο σημείο κυμαίνονται από 30 έως 45 λεπτά και οφείλονται στα έργα που διεξάγονται στη γέφυρα του Αξιού ποταμού (στο ρεύμα εισόδου, όπου οι τρεις λωρίδες περιορίζονται σε μία).

Επί τόπου βρίσκονται για κάθε ενδεχόμενο κλιμάκια της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται – στο μεταξύ – η επιστροφή των εκδρομέων από την Χαλκιδική (εθνική οδός Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης) και την Καβάλα (Εγνατία Οδός).

Πάνω από 50.000 οχήματα έχουν επιστρέψει στην Αττική

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σήμερα έχουν επιστρέψει στην Αττική 58.092 και συγκεκριμένα 32.000 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 26.092 από την Αθηνών-Λαμίας.

Απαγόρευση κίνηση φορτηγών με βάρος άνω των 3,5 τόνων

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 23:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Δωρεάν η διέλευση από τα διόδια της Αγίας Τριάδας, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, έως τα μεσάνυχτα

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κεντρικής Οδού, κ. Ροδιανό Αντωνακόπουλο, εξαιτίας της μεγάλης ταλαιπωρίας των πολιτών που οφείλεται στην εκτέλεση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την παραχωρησιούχο εταιρεία στον ΑΘΕ – Θερμοπύλες, οι οδηγοί δεν θα καταβάλλουν διόδια στην Αγία Τριάδα, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, από τις 17:45 μέχρι τις 24:00.

Η Τροχαία είναι επί ποδός και θα λάβει έξτρα μέτρα αν χρειαστεί τις επόμενες ώρες.

Σχετικά Άρθρα