Πολάκης: Η κυβέρνηση να εκτελέσει την απόφαση του Αρείου Πάγου, αποδίδοντας Δικαιοσύνη στα θύματα της σφαγής του Διστόμου

 Πολάκης: Η κυβέρνηση να εκτελέσει την απόφαση του Αρείου Πάγου, αποδίδοντας Δικαιοσύνη στα θύματα της σφαγής του Διστόμου

Στο Δίστομο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, βρέθηκε ο Παύλος Πολάκης, υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ομιλία του, τόνισε τη σημασία της ημέρας, υπογραμμίζοντας: “Γιορτάζουμε σήμερα το ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού στο ιταμό τελεσίγραφο του φασίστα Μουσολίνι. Τιμάμε τον ηρωικό αγώνα του στρατού μας, ο οποίος κατάφερε να ρίξει στη θάλασσα τους υπερόπτες φασίστες Ιταλούς. Επιπλέον, αναγνωρίζουμε την αυτοθυσία της γυναίκας της Πίνδου και του ολόκληρου του Ελληνικού Λαού, οι οποίοι άλλαξαν τα δεδομένα του πολέμου.”

Υποκλινόμαστε στην Εθνική μας Αντίσταση, την τιμή και τη δόξα του Λαού μας, που αγωνίστηκε και θυσιάστηκε όσο ελάχιστοι Λαοί για να συντριβεί η πανούκλα του ναζισμού – φασισμού. Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους ήρωες και μάρτυρές μας, στα θύματα της ναζιστικής και φασιστικής θηριωδίας στη διάρκεια της βάρβαρης τριπλής Κατοχής της Πατρίδας μας.

Από το μαρτυρικό και ηρωικό Δίστομο των 228 σφαγιασθέντων από το γερμανικό στρατό κατοχής, εκφράζω την ολόθερμη στήριξή μου στον δίκαιο και ιερό αγώνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών Αποζημιώσεων και Επανορθώσεων, την έντοκη επιστροφή του κατοχικού δανείου και τον επαναπατρισμό των κλαπέντων και λεηλατηθέντων αρχαιολογικών θησαυρών.

Και αξιώνουμε από την κυβέρνηση να εκτελέσει άμεσα την ιστορική και αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου του 2000 αποδίδοντας Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση στα θύματα της Σφαγής του Διστόμου!

Καλώ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό να θέσουν, ως οφείλουν, στον Γερμανό Πρόεδρο κ. Στάινμαγιερ, με ρητό και ξεκάθαρο τρόπο, το θέμα των αξιώσεων της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας σύμφωνα με την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019. Αξιώσεων απαράγραπτων και θεμελιωμένων στο Δίκαιο και την Ιστορία (εναλλακτικά: στους ποταμούς αίματος του Ελληνικού Λαού)!

Απαιτούμε να κλείσουν άμεσα τα «ελληνογερμανικά» ιδρύματα που προωθούν την παραχάραξη της Ιστορίας και την υπονόμευση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

Σήμερα, 80 χρόνια μετά τη μάχη που έδωσε η ανθρωπότητα απέναντι στο τέρας του φασισμού, ζούμε ξανά υπό την απειλή ενός γενικευμένου πολέμου. Η Ρωσο-Ουκρανική σύγκρουση συμπλήρωσε κιόλας 2,5 χρόνια από την κορύφωση της που ήρθε με την εισβολή των Ρώσων στο Ουκρανικό έδαφος, τον Φεβρουάριο του 2022.

Επιπλέον, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας καθώς η εμπλοκή όλο και εξαπλώνεται. Στην Παλαιστίνη, σήμερα, τα θύματα γίνονται θύτες. Κάθε μέρα που περνά, ένας λαός που αγωνίζεται για τη γη του, για την αξιοπρέπειά του και για το δικαίωμά του στην ειρηνική συμβίωση μετρά όλο και περισσότερα αθώα θύματα μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

Δεν είναι μόνο τα σύννεφα του πολέμου που κάθε μέρα που περνά πυκνώνουν. Ανησυχία προκαλεί και η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη. Η οικονομική κρίση, που στη χώρα μας έφτασε το 2010, ανέστησε αντιλήψεις που νομίζαμε ότι έχουν νικηθεί οριστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο κάθε δημοκρατικός πολίτης, υποχρέωση έχει να αγωνιστεί όπως οι πατεράδες και οι παππούδες μας, για να τσακίσουμε ξανά το φασισμό.

Σε αυτό το περιβάλλον, η 28η Οκτωβρίου πρώτα από όλα θα πρέπει να μας υπενθυμίζει την αξία της ενότητας, της αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή καταπίεσης. Θα πρέπει να μας θυμίζει ότι ενωμένοι και αλληλέγγυοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα!“

Σχετικά Άρθρα