McDonald’s: Ξανά στο μενού το ύποπτο μπέργκερ για E.Coli

 McDonald’s: Ξανά στο μενού το ύποπτο μπέργκερ για E.Coli

Στο μενού των McDonald’s επανέρχεται το μπέργκερ για το οποίο υπήρχαν υποψίες ότι προκάλεσε την επιδημία E. Coli στις ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, εξετάστηκαν τα δείγματα από τα μπιφτέκια και ήταν αρνητικά στο βακτήριο, ενώ τονίζεται ότι θα γίνουν περαιτέρω έλεγχοι.

Το CNBC αναφέρει ότι πλέον οι έρευνες στρέφονται στα κρεμμύδια που χρησιμοποιούνται στο «Quarter Pounder», όπως ονομάζεται το μπέργκερ.

Πλέον, το εν λόγω μπέργκερ θα σερβίρεται χωρίς κρεμμύδια στο Κολοράντο, το Κάνσας, στο Γουαϊόμινγκ, το Αϊντάχο, την Αϊόβα, το Μιζούρι, στη Μοντάνα, τη Νεμπράσκα, τη Νεβάδα, το Νέο Μεξικό, την Οκλαχόμα και τη Γιούτα.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συστατικού που προκάλεσε την πανδημία

«Το θέμα φαίνεται να περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο συστατικό και παραμένουμε πολύ σίγουροι ότι οποιοδήποτε μολυσμένο προϊόν που σχετίζεται με αυτό το ξέσπασμα έχει απομακρυνθεί από την αλυσίδα εφοδιασμού μας και έχει φύγει από όλα τα εστιατόρια McDonald’s», ανέφερε ο Σέζαρ Πίνα, που είναι ο επικεφαλής εφοδιασμού για τα καταστήματα στη Βόρεια Αμερική.

Πάντως, οι έρευνες για τα κρεμμύδια συνεχίζονται και η McDonald’s σταμάτησε να χρησιμοποιεί την Taylor Farms ως προμηθευτή της, έως ότου ολοκληρωθούν όλοι οι έλεγχοι.

Σημειώνεται ότι συνολικά έχουν εντοπιστεί 75 κρούσματα E. Coli σε 13 πολιτείες των ΗΠΑ, με 22 ασθενείς να νοσηλεύονται και δύο εξ αυτών να κινδυνεύουν με νεφρική ανεπάρκεια. Επιπλέον, το CDC ανέφερε ότι ένας ηλικιωμένος στο Κολοράντο έχασε τη ζωή του.

Σχετικά Άρθρα