Μασκ: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη λοταρία ενός εκατ. δολαρίων ημερησίως

 Μασκ: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη λοταρία ενός εκατ. δολαρίων ημερησίως

Ο εισαγγελέας της Φιλαδέλφειας μήνυσε την επιτροπή πολιτικής δράσης America PAC που ελέγχεται από τον Έλον Μασκ, με στόχο να τερματίσει τη διανομή ενός εκατομμυρίου δολαρίων ημερησίως σε αμφίρροπες πολιτείες που θα καθορίσουν τον νικητή των εκλογών. Η επιτροπή δημιουργήθηκε από τον Έλον Μασκ και υποστηρίζει την προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, συγκεντρώνοντας κεφάλαια υπέρ του.

Η καταγγελία, που κατατέθηκε από τον Λόρενς Κράσνερ, επικεφαλής εισαγγελέα στο Δικαστήριο Κοινού Δικαίου της Κομητείας της Φιλαδέλφειας, κατηγορεί την America PAC για τη διοργάνωση μιας «παράνομης λοταρίας» που παραβιάζει την πολιτειακή νομοθεσία προστασίας καταναλωτών. Συγκεκριμένα, η κλήρωση ενθαρρύνει τους κατοίκους της Πενσυλβάνια να μοιράζονται προσωπικά τους δεδομένα, παρέχοντας αντάλλαγμα ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ο Κράσνερ δήλωσε ότι αυτή η πρακτική μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα τους πολίτες της Φιλαδέλφειας και να επηρεάσει την ακεραιότητα των εκλογών, αμαυρώνοντας το δικαίωμα σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.

Ως εκ τούτου ζητά έκτακτη διαταγή με την οποία ο Μασκ θα «πρέπει να σταματήσει, αμέσως» το «σχέδιο επηρεασμού των ψηφοφόρων».

Το America PAC δεν απάντησε επισήμως, αλλά απέστειλε έναν σύνδεσμο με ανάρτηση στο X, αναφέροντας ότι το βραβείο των $1 εκατομμυρίων απονεμήθηκε σε έναν κάτοικο του Μίσιγκαν.

Σχετικά Άρθρα