Ο Νετανιάχου αποδοκιμάστηκε σε ομιλία του-Συγγενείς θυμάτων της 7ης Οκτωβρίου φώναζαν “ντροπή σας”

 Ο Νετανιάχου αποδοκιμάστηκε σε ομιλία του-Συγγενείς θυμάτων της 7ης Οκτωβρίου φώναζαν “ντροπή σας”

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δέχτηκε αποδοκιμασίες σε μια εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου

Ο Νετανιάχου αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά την ομιλία του καθώς, σύμφωνα με τους Times of Israel, συγγενείς των θυμάτων άρχισαν να φωνάζουν ότι τα μέλη της οικογένειάς τους δολοφονήθηκαν, ενώ άλλοι φωνάζουν «Ντροπή σας!»

Αποδοκιμάστηκε ο Νετανιάχου σε εκδήλωση μνήμης

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, όπως φαίνεται στο σχετικό απόσπασμα, διατήρησε την ψυχραιμία του και δεν αντέδρασε στις αποδοκιμασίες, αλλά διέκοψε την ομιλία του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ισραηλινού μέσου ο Νετανιάχου ξανάρχισε την ομιλία του αφού απομακρύνθηκαν οι οργισμένοι παρευρισκόμενοι από τον χώρο.

Η σημερινή δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων μνήμης, όπως και η προηγούμενη, στις 7 Οκτωβρίου φέτος, προσέκρουσε σε διαμάχη εν μέσω θυμού από ορισμένες οικογένειες θυμάτων ή ομήρων για την ευθύνη της κυβέρνησης για τις αποτυχίες που επέτρεψαν στη Χαμάς να πραγματοποιήσει την επίθεση, καθώς και για τις προσπάθειες να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των ομήρων.

Οι Τimes of Israel αναφέρουν ότι όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η δεύτερη ημέρα μνήμης, αρχικά δεν επρόκειτο να περιλαμβάνει ομιλίες από οικογένειες που έχασαν τη ζωή τους στις 7 Οκτωβρίου, λόγω της ανησυχίας ότι το βήμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επικριθεί η κυβέρνηση. Εν μέσω κατακραυγής, προσαρμόστηκε ώστε να συμπεριλάβει τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο μιας οικογένειας θύματος.

Σχετικά Άρθρα