Καθολική Εκκλησία: Εξετάζεται η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για τις “ιερές” επενδύσεις

 Καθολική Εκκλησία: Εξετάζεται η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για τις “ιερές” επενδύσεις

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα για την υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από το ταμείο της ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας, με τα ποσά να φέρεται ότι κατέληξαν σε επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων στην Πάτρα. Η σοβαρότητα της υπόθεσης έχει κινητοποιήσει τις αρχές, και την έρευνα επιβλέπει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Σύρου. Οι αρχές εξετάζουν λεπτομερώς τις οικονομικές ροές και τη διαδρομή των χρημάτων, ενώ αναμένονται νέες πληροφορίες καθώς η έρευνα προχωρά.

Οι εισαγγελικές αρχές της Σύρου έχουν δρομολογήσει έρευνα προς κάθε κατεύθυνση για τα αδικήματα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, όπου, όπως ανέφερε το Mega, «θα εξεταστεί αν το χρήμα ήταν μαύρο από την πλευρά των ιερέων ή αν για άλλους λόγους διοχετεύονταν αυτά τα χρηματικά ποσά σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων».

Παράλληλα, υπάρχει η κατηγορία της υπεξαίρεσης, καθώς τα χρήματα λείπουν από το ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά εξετάζεται κι εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης, επειδή κανείς ακόμα δεν ξέρει ποια σχέση είχαν οι δύο ιερωμένοι με τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνταν σε νυχτερινά μαγαζιά της Πάτρας.

Σχετικά Άρθρα