Κασσελάκης: “Εμπρόθεσμη η υποψηφιότητά μου, η πλειοψηφία δυναμιτίζει με αντιδημοκρατικές διαδικασίες”

 Κασσελάκης: “Εμπρόθεσμη η υποψηφιότητά μου, η πλειοψηφία δυναμιτίζει με αντιδημοκρατικές διαδικασίες”

Start of the 4th conference of SYRIZA – Progressive Alliance in Athens, Greece on February 22, 2024. / Έναρξη του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο κλειστό του Tae Kwon Do, Αθήνα 22 Φεβρουαρίου 2024.

Με την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να έχει λήξει από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο Στέφανος Κασσελάκης αντέδρασε για τις αντιδημοκρατικές, όπως λέει, διαδικασίες που ακολουθεί η πλειοψηφία των κομματικών οργάνων και δίνει ραντεβού στο συνέδριο. Η πλευρά των 87/100 θεωρεί τη διαδικασία περαιωθείσα και η ΠΓ θα συνεδριάσει για να αποφασίσει επί των τεσσάρων υποψηφιοτήτων των Σωκράτη Φάμελλου, Παύλου Πολάκη, Νικόλα Φαραντούρη και Απόστολου Γκλέτσου.

Όπως διεμήνυαν την Παρασκευή πηγές προσκείμενες στον Στέφανο Κασσελάκη, «με αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές πρακτικές και μεθοδεύσεις, οι οποίες φτάνουν πλέον έως και τη φίμωση των απλών μελών, η ευκαιριακή πλειοψηφία της Κ.Ε επιχειρεί να παρεμποδίσει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για τις εκλογές προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Για τους ίδιους ανθρώπους «αυτή η τακτική», εκτός του ότι «αποκαλύπτει την ανησυχία όσων επιθυμούν να διατηρήσουν τον έλεγχο του κόμματος ακόμη και ενάντια στη βούληση των μελών του», καταφέρνει να «δυναμιτίζει τη δημοκρατική διαδικασία» και να «υποσκάπτει τις αξίες μας».

Χρέωσαν επίσης στην «ευκαιριακή αυτή «πλειοψηφία»» το γεγονός πως «διαρρέει σε φιλικά προς την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη Μέσα Ενημέρωσης ότι οι υποψήφιοι για την προεδρία είναι δήθεν μόνο τέσσερεις, επιμένοντας να λειτουργούν με αντικαταστατικούς όρους και να παρερμηνεύουν το καταστατικό του κόμματος».

«Είναι εξαιρετικά θλιβερό ότι προβάλλονται ισχυρισμοί πως η Κεντρική Επιτροπή αποτελεί το ανώτατο όργανο, όταν στην πραγματικότητα το Συνέδριο είναι εκείνο που έχει την εξουσία να εγκρίνει και ανακηρύξει υποψηφιότητες για την προεδρία» σχολίασαν επ’ αυτού.

«Η ανατροπή είναι πια επιτακτική»

Επεσήμαναν δε ότι «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ μάχεται καθημερινά για τις δημοκρατικές αξίες τόσο στη χώρα όσο και στο κόμμα» συμπληρώνοντας ότι «παρά τις προσπάθειες από συγκεκριμένα κέντρα αποφάσεων, οι ψηφοφόροι κατανοούν ότι η αποκατάσταση της δημοκρατικής διαδικασίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του Συνεδρίου».

Θέλησαν τέλος να υπενθυμίσουν ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης, με πλήρη διαφάνεια, έχει καταθέσει εμπρόθεσμα τον φάκελό του, συνοδευόμενο από 87 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Στον φάκελο συμπεριλαμβάνεται και το πόθεν έσχες του, το οποίο μάλιστα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει, και μόνο μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών το κόμμα μας μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Η ανατροπή αυτών των αντικαταστατικών μεθοδεύσεων είναι πια επιτακτική, καθώς η ενότητα και η δημοκρατία οφείλουν να είναι οι πυλώνες της πορείας μας» κατέληξαν οι ίδιοι κύκλοι.

Σχετικά Άρθρα