Φαραντούρης: Στο τραπέζι του διαλόγου οι προοδευτικές δυνάμεις

 Φαραντούρης: Στο τραπέζι του διαλόγου οι προοδευτικές δυνάμεις

«Η πολυδιάσπαση της αντιπολίτευσης, μόνο καλό κάνει σε μια κυβέρνηση η οποία διολισθαίνει στην αδιαφάνεια. Παρότρυνα από την πρώτη στιγμή την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάμε εδώ και τώρα σε εκλογές. Μίλησα για προσφυγή στη βάση προκειμένου να εκτονωθεί αυτό το σπιράλ. Η απάντηση ήταν… εδώ και τώρα μομφή , με αποτέλεσμα να έχουμε οδηγηθεί σε μια κατάσταση περιδίνησης», ανέφερε στον Αθήνα 9,84 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νικόλας Φαραντούρης.

«Αυτό που εισηγούμαι και που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια μεγάλη ευκαιρία μετά τις Ευρωεκλογές να το κάνει πραγματικότητα, είναι να ηγηθεί του διαλόγου των προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει αυτό να επανέλθει στο τραπέζι. Είναι μια ιστορική και κοινωνική αναγκαιότητα», πρόσθεσε, κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη για «έλλειψη πολιτικής οξυδέρκειας» καθώς, όπως τόνισε « ένας ηγέτης πρέπει να προλαμβάνει το κακό, να δείχνει γενναιότητα και μεγαλοψυχία, να μπορεί να ενώσει και να δίνει λύσεις στα αδιέξοδα».

«Το κόμμα δεν είναι υπηρέτης του αρχηγού»

«Οι διαδικασίες ξεκίνησαν, θα ολοκληρωθούν και θα γίνουν σεβαστές. Πρόκειται για τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων .Είμαι υπέρ της ουσίας. Προτείνω μια διασπορά της εξουσίας αλλά και αποκέντρωση στην κορυφή. Το κόμμα δεν είναι υπηρέτης του αρχηγού, εξυπηρετεί κοινωνικές ανάγκες. Με ενδιαφέρει τα μέλη του κόμματος να είναι ενεργά».

«Να συνεργαστούν οι δημοκρατικές, προοδευτικές δυνάμεις»

«Πρέπει οι δημοκρατικές, προοδευτικές δυνάμεις να συνεργαστούν και να βρούμε αντίκτυπο στις νεολαίες, στην κοινωνία και στο εξωτερικό. Η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε σύγχυση εδώ και πολλούς μήνες. Υπάρχει ανάγκη συμπόρευσης, να δείξουμε με τις προτάσεις μας ότι υπάρχει εναλλακτική απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση που προσπαθεί κάθε φορά να αλλάξει την ατζέντα προκειμένου να μην φανούν οι πομπές της στην ελληνική κοινωνία και στο εξωτερικό».

«Έλλειψη αξιοκρατίας»

«Ως Καθηγητής Πανεπιστημίου, παροτρύνω τα παιδιά να ανοίξουν τα φτερά τους και να φύγουν στο εξωτερικό αλλά τα περισσότερα, δυστυχώς, είναι απογοητευμένα και δεν θέλουν να επιστρέψουν. Με λυπεί να φεύγουν με πίκρα και με το αίσθημα ότι τίποτα δεν αλλάζει, ότι η οικογενειοκρατία και ο νεποτισμός ελέγχουν τα πάντα .Όλα αυτά υποθάλπονται σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση η οποία είχε κάνει σλόγκαν την αριστεία αλλά μας έχει συνηθίσει στις ιδιαίτερες σχέσεις και στην έλλειψη αξιοκρατίας».

«Η Δικαιοσύνη νοσεί»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκει και κάνει. Η δικαιοσύνη νοσεί. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι στην χώρα μας και ελέγχει ήδη τα πεπραγμένα μια κυβέρνησης η οποία έχει κάνει σύνθημα την αδιαφάνεια».

Σχετικά Άρθρα