Ειρήνη Μουρτζούκου: “Όλοι μου φορτώνουν τους θανάτους”- Το “μυστήριο” εύρημα στο 2ο νεκρό παιδί

 Ειρήνη Μουρτζούκου: “Όλοι μου φορτώνουν τους θανάτους”- Το “μυστήριο” εύρημα στο 2ο νεκρό παιδί

Ξεσπά η 24χρονη Ειρήνη, η οποία έχει τον πρωταγωνιστικό πλέον ρόλο στην πολύκροτη υπόθεση με τα πέντε νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα. Η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου από την Αμαλιάδα, μετά από όλα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για την υπόθεση, επιμένει στην αθωότητά της, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως υπήρχε εύρημα που αποδεικνύει πως είναι αθώα για τους αιφνίδιους θανάτους των βρεφών, ανάμεσά τους και των δικών της παιδιών.

Μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής στο Live News, η 24χρονη ανέφερε πως ο θάνατος των παιδιών της είναι κάτι που την πονά, ενώ σημείωσε πως και η ίδια ζητά απαντήσεις. Σχετικά με τον θάνατο του 15 μηνών μωρού της φίλης της, τον Αύγουστο του 2024, ξεκαθάρισε πως είναι ψέματα ότι πήγε νεκρό στο νοσοκομείο, κάτι που υπενθυμίζεται πως υποστηρίζουν οι γιατροί του νοσοκομείου Ηλείας.

«Άμα ήταν νεκρό δεν θα μπορούσε να κάνει εμετό», τόνισε. «Δεν μου αρέσει να μου φορτώνουν πράγματα. Βγαίνουν όλοι με κουκούλα και μου φορτώνουν θανάτους. Ούτε καφέ δεν μπορώ να βγω να πιω» ανέφερε φανερά συγκινημένη.

«Πάω συχνά στα μνήματα των μωρών μου», σημείωσε σε άλλο σημείο, ενώ υποστήριξε πως δεν την έχουν αφήσει να πενθήσει όπως πρέπει τα παιδιά της. «Έχω σταματήσει να εργάζομαι γιατί με αυτά που μου προσάπτουν δεν μπορώ να κυκλοφορήσω. Ο κόσμος δεν έχει τι να κάνει και κατηγορεί.

»Όλοι έχουν γίνει εισαγγελείς. Να βγουν και να μου τα πουν στη μούρη μου. Εγώ δεν κρύφτηκα. Από την πρώτη στιγμή ψάχνω τι έγινε. Θα μπορούσα και εγώ να κατηγορήσω για τους θανάτους των παιδιών», κατέληξε.

«Για κανένα από τα παιδιά δεν υπάρχει υπόνοια εγκληματικής ενέργειας» λέει η ΕΛΑΣ

Πλήθος ερωτημάτων συνεχίζει να προκαλεί η υπόθεση που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας τις τελευταίες ημέρες, με τους θανάτους των βρεφών στην Αμαλιάδα.

Η υπόθεση της Αμαλιάδας υπενθυμίζεται πως ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά τον θάνατο ενός αγοριού 15 μηνών, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου. Η 24χρονη Ειρήνη είναι ο κοινός παρονομαστής και στους πέντε θανάτους, καθώς δύο από τα βρέφη ήταν δικά της, και τα άλλα δύο ήταν από το κοντινό της περιβάλλον.

Μιλώντας για την υπόθεση νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, επισήμανε πως στα χέρια των Αρχών βρίσκονται πέντε δικογραφίες. «Δεν ανακρίνεται κανένας, δεν κατηγορούμε κανέναν για αυτούς τους θανάτους», τονίζει μεταξύ άλλων σχετικά με όσα έχουν ειπωθεί για την 24χρονη, η οποία ήταν παρούσα στα περιστατικά.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο μωρό της 24χρονης πέθανε 19 ημερών στις 19 Ιουνίου του 2022, το δεύτερο πέθανε δύο μηνών στις 17 Οκτωβρίου του 2023, στις 5 Αυγούστου του 2024 πέθανε το 15 μηνών μωρό της φίλης της, ενώ η τέταρτη καταγγελία αφορά παιδί άλλης φίλης της που έφυγε από τη ζωή το 2021. Το πέμπτο μωρό ήταν αδελφάκι της, που πέθανε όταν ήταν 14 ετών.

«Και για τις πέντε περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες. Για τον θάνατο του 2021 δικογραφικά δεν φαίνεται πουθενά η παρουσία αυτής της γυναίκας πριν τον θάνατο του βρέφους. Φαίνεται μόνο στον θάνατο των δικών της παιδιών όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό και στον τελευταίο θάνατο που το αποδέχεται και η ίδια ότι ήταν μαζί με το μωρό που ‘κατέληξε’», σημείωσε η κ. Δημογλίδου.

«Δεν ανακρίνεται κανένας, δεν κατηγορούμε κανέναν για αυτούς τους θανάτους. Όταν μιλάμε για βρέφη, βοήθεια στην Αστυνομία πρέπει να δώσουν οι επιστήμονες. Δεν υπήρχε αναφορά από τους γιατρούς ότι κάποιο παιδί έφτασε κακοποιημένο. Όταν οι ιατροδικαστές αποκλείουν κατά κάποιον τρόπο την εγκληματική ενέργεια, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να διαπιστωθεί αν τελικά υπάρχει υπόνοια εγκληματικής ενέργειας.

»Για κανένα από αυτά τα παιδιά δεν υπάρχει υπόνοια εγκληματικής ενέργειας. Εισαγγελική έρευνα γίνεται. Οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ήδη τις 5 δικογραφίες που έχει σχηματίσει η ΕΛ.ΑΣ. και το ιστορικό κάθε παιδιού συμπεριλαμβάνεται στις δικογραφίες. Δεν υπάρχει λόγος να κληθούν εκ νέου οι γυναίκες αν δεν διαταχθεί κάποια έρευνα», καταλήγει.

Παρόμοιο εύρημα με την υπόθεση Πισπιρίγκου στο δεύτερο παιδί της Ειρήνης

Μια νέα παράμετρος σχετικά με το θάνατο ενός από τα παιδιά στην υπόθεση της Αμαλιάδας δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Mega και αναφέρονται στην παθολογοανατομική έκθεση, διαπιστώθηκε πως ο θύμος αδένας του δεύτερου παιδιού της Ειρήνης είχε την «εικόνα έναστρου ουρανού».

Ωστόσο, η έκθεση διευκρινίζει ότι πρόκειται απλώς για εύρημα, το οποίο από μόνο του δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο. Ωστόσο, όπως ανέφερε το Mega, δείχνει υποξία το εύρημα στο θύμο αδένα του δεύτερου μωρού της Ειρήνης.

Ίδια περιγραφή, όπως ανέφερε η εκπομπή του Mega, είχε υπάρξει για το ένα από τα παιδιά στην υπόθεση της Πάτρας. Ειδικότερα για τον θάνατο της μικρής Ίριδας το 2021, που πέθανε στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, και για τον θάνατο αυτό κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή για τα ευρήματα στον θύμο αδένα που έδειξαν υποξία στο δεύτερο μωρό της Ειρήνης είπε: «Πρέπει να διερευνηθεί εάν υπήρχε ανάλογο και στα άλλα παιδιά».

Σχετικά Άρθρα