Σαμαράς για απόφαση Εισαγγελίας: Ανοίγει ο δρόμος για την αποκάλυψη της σκευωρίας στην υπόθεση Novartis

 Σαμαράς για απόφαση Εισαγγελίας: Ανοίγει ο δρόμος για την αποκάλυψη της σκευωρίας στην υπόθεση Novartis

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της δικαιοσύνης για άρση της ανωνυμίας από τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis εκφράζει με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

«Η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Novartis», τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς.

Και συνεχίζει: «Θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της αθλιότητας. Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτήν την εξέλιξη. Έρχεται η ώρα της αλήθειας. Μέχρι τέλους. Για όλα- και για όλους!»

Υπενθυμίζεται ότι μετά από εισήγηση της επίκουρης Οικονομικής Εισαγγελέα Ελένης Παπαδοπούλου, που σύμφωνα με πληροφορίες έγινε δεκτή από την αρμόδια Εισαγγελική λειτουργό, οι δύο μάρτυρες, με τις καταθέσεις των οποίων είχαν εμπλακεί πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση των πρακτικών της φαρμακοβιομηχανίας, παύουν να τελούν υπό το καθεστώς προστασίας που τους είχε χορηγηθεί από την τότε Εισαγγελία Διαφθορά ενώ ανακαλείται και η πράξη χαρακτηρισμού τους ως “μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος”.

Μετά την σοβαρή αυτή εξέλιξη πολιτικοί που ενεπλάκη το όνομα τους στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, μπορούν να στραφούν σε βάρος τους.

Σχετικά Άρθρα