Μαρινάκης για Παππά: Ο πρωθυπουργός δεν επιλέγει αρχηγό άλλου κόμματος, αλλά μπορεί να επιλέγει με ποιους συνομιλεί

 Μαρινάκης για Παππά: Ο πρωθυπουργός δεν επιλέγει αρχηγό άλλου κόμματος, αλλά μπορεί να επιλέγει με ποιους συνομιλεί

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει στην τακτική της αποχώρησης από τη Βουλή όποτε μιλά ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς, όπως κατέστησε σαφές κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Υποστήριξε επίσης ουσιαστικά ότι πρόκειται για μία πολιτική και όχι τυπική πράξη μη αναγνώρισης του κ.Παππά ως εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απέρριψε έτσι την κριτική ότι η κυβέρνηση επιλέγει ποιος είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Ο πρωθυπουργός δεν επιλέγει, ούτε μπορεί να επιλέξει αρχηγό άλλου κόμματος ή έστω υπηρεσιακό αρχηγό. Αλλά επιλέγει με ποιους θα συνομιλεί” είπε ο κ.Μαρινάκης.

“Στη ζωή δεν είναι όλα ίδια. Σε 50 χρόνια Δημοκρατίας δεν θυμάμαι αρχηγό κόμματος, έστω υπηρεσιακό, να έχει καταδικαστεί για ένα από τα πιο ειδεχθή αδικήματα κατά των θεσμών, αμετάκλητα και ομόφωνα”, συνέχισε και πρόσθεσε:

“Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές, τις δικές του και της παράταξης της ΝΔ. Κοιτάμε μπροστά και με ένα λόγο που πρέπει να είναι ενωτικός, με παραδοχή λαθών και μόνο στόχο την υλοποίηση του προγράμματος μας. Αλλά δε θα ξεχάσουμε και τι ζήσαμε. Ούτε τι ζήσαμε από τα άκρα – για αυτό με τροπολογίες δώσαμε όπλα στη Δικαιοσύνη – ούτε και τι ζήσαμε τις μαύρες μέρες που πρώτη φορά κυβέρνηση πήγε να κάνει ξεκάθαρες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ.”

Σχετικά Άρθρα