Τουρκία/Τρομοκρατική επίθεση: Ποιοι μπορεί να κρύβονται από πίσω- Πρώτες εκτιμήσεις

 Τουρκία/Τρομοκρατική επίθεση: Ποιοι μπορεί να κρύβονται από πίσω- Πρώτες εκτιμήσεις

Τρομοκρατική επίθεση με 4 νεκρούς και 14 τραυματίες σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS) κοντά στην Άγκυρα, το απόγευμα της Τετάρτης (23/10), με τους δύο δράστες να εξουδετερώνονται από τις ειδικές δυνάμεις. Τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν ήδη ξεκινήσει να μεταφέρουν τις πρώτες τους εκτιμήσεις σχετικά με το ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από την αιματηρή και “αποτρόπαια”, όπως την χαρακτήρισε ο Ερντογάν, επίθεση.

Ο διευθυντής ειδήσεων του CNN TÜRK Istanbul, Νιχάτ Ολουντάγκ προχώρησε στην εξής εκτίμηση: «Το timing είναι πολύ σημαντικό. Δεν είναι τυχαίο. Χθες έγινε μια δήλωση (σ.σ. από την κυβέρνηση) ότι τα όπλα (σ.σ. των Κούρδων) πρέπει να κατατεθούν. Ήταν μια πολιτική δήλωση και στη συνέχεια συνέβη αυτή η επίθεση.

Σημαίνει ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν ασυνήθιστα από τις λέξεις «αφήστε κάτω τα όπλα». Είναι το PKK ή το DHKP-C. Βλέπω μεγάλη πιθανότητα να είναι το PKK πίσω από την επίθεση», είπε.

Τα αίτια της έκρηξης και των πυροβολισμών παραμένουν ασαφή, με ορισμένα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας να υποστηρίζουν ότι σημειώθηκε επίθεση αυτοκτονίας.

Οι έρευνες της τουρκικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αλλά και των μυστικών υπηρεσιών της χώρας επικεντρώνονται στο PKK με τα τουρκικά μέσα να αναφέρουν πως ακόμη δεν έχει γίνει ταυτοποίηση ούτε των Τούρκων πολιτών, ούτε και των τρομοκρατών.

Σχετικά Άρθρα