Η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει τον θάνατο Σαφιεντίν, διαδόχου του Νασράλα

 Η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει τον θάνατο Σαφιεντίν, διαδόχου του Νασράλα

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι ο Χασίμ Σαφιεντίν, που θεωρούνταν ο πιθανός διάδοχος του Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στις 08/10. Το βράδυ της Τρίτης, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι ο Σαφιεντίν εξοντώθηκε κατά τη διάρκεια επιθέσεων που στόχευαν θέσεις της Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Σαφιεντίν είχε αναλάβει τη διοίκηση της οργάνωσης μαζί με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Ναΐμ Κάσεμ, μετά τη δολοφονία του Νασράλα.

Εξάδελφος του Νασράλα, ο Σαφιεντίν ήταν μέλος του Συμβουλίου Τζιχάντ της οργάνωσης -του οργάνου που είναι υπεύθυνο για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της. Ήταν επίσης επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της, το οποίο επέβλεπε τις οικονομικές και διοικητικές υποθέσεις της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Σαφιεντίν ανέλαβε εξέχοντα ρόλο εκπροσωπώντας τη Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια του έτους των εχθροπραξιών με το Ισραήλ, μιλώντας σε κηδείες και άλλες εκδηλώσεις στις οποίες ο Νασράλα δεν μπορούσε να παρευρεθεί για καιρό για λόγους ασφαλείας.

Η εξόντωσή του του διαβρώνει περαιτέρω την ανώτατη ηγεσία της ομάδας, καθώς τα ισραηλινά πλήγματα χτυπούν τον νότο του Λιβάνου, την ανατολική κοιλάδα Bekaa και τα νότια προάστια της Βηρυτού -όλα προπύργια της Χεζμπολάχ- και οι μαχητές της ομάδας προσπαθούν να απωθήσουν τις ισραηλινές χερσαίες επιδρομές.

Σχετικά Άρθρα