Αμαλιάδα:Η αιτία θανάτου των 2 πρώτων βρεφών- Τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα

 Αμαλιάδα:Η αιτία θανάτου των 2 πρώτων βρεφών- Τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα

Ο αριθμός των νεκρών βρεφών που βρέθηκαν παρουσία της 24χρονης Ειρήνης έχει πλέον φτάσει τα πέντε, με την υπόθεση να παίρνει τη μορφή θρίλερ. Το μεσημέρι της Τετάρτης (23/10), η 24χρονη ζήτησε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση σχετικά με τον θάνατο του βρέφους της φίλης της, με την οποία συγκατοικούσαν. Το βρέφος έχασε τη ζωή του στις 5 Αυγούστου 2024.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατέθεσε πως ισχύουν τα όσα είχε πει στην αρχική της κατάθεση. «Θέλω επιπλέον να τονίσω ότι, όταν ήρθε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που καλέσαμε, το μωρό ήταν ζωντανό. Πώς γίνεται να του έκανα κάτι εγώ και να πέθανε; Αφού ήταν ζωντανό» είπε χαρακτηριστικά.

Διάμεση πνευμονίτιδα η αιτία θανάτου των δύο πρώτων παιδιών στην Αμαλιάδα

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Βασίλη Λαμπρόπουλο, είναι συγκλονιστικά τα ευρήματα από την σύνδεση του θανάτου του μωρού που πέθανε το 2021 στα χέρια της Ειρήνης με τον θάνατο του πρώτου παιδιού της το 2022, αφού και τα δύο βρέφη κατέληξαν από διάμεση πνευμονίτιδα.

Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που το μωρό που απεβίωσε το 2021 έμεινε με την 24χρονη, με λίγες ώρες μετά να καταλήγει στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, για τον θάνατο του τέταρτου μωρού που απεβίωσε τον Αύγουστο του 2024 είναι νωρίς να βγει επίσημη ιατροδικαστική έκθεση, αφού εκκρεμούν οι ιστολογικές εξετάσεις.

Το δεύτερο παιδί της Ειρήνης έφυγε επίσης από διάμεση πνευμονίτιδα.

Τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, η διάμεση πνευμονίτιδα μπορεί να προκύψει από μία σειρά καταστάσεων ή παθολογειών. Πρόκειται για μία αντίδραση των πνευμόνων σε κάτι, ένα παθογόνο μικρόβιο ή κάποιο εξωτερικό παράγοντα.

Αν είχε προκληθεί από μικρόβιο, θα είχε ανιχνευτεί στο μικροσκόπιο, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος

Η διαδικασία γονιδιακού ελέγχου για τα δύο παιδιά της Ειρήνης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο έλεγχος που αφορούσε το πρώτο βρέφος, ηλικίας 19 ημερών, ολοκληρώθηκε, αποδεικνύοντας ότι το παιδί δεν είχε κανένα γονιδιακό πρόβλημα.

Ωστόσο, για το δεύτερο βρέφος, ηλικίας δύο μηνών, οι πηγές αναφέρουν ότι η γονιδιακή εξέταση απαιτεί επιπλέον διερεύνηση.

Σχετικά Άρθρα