Αμαλιάδα: Νέες εξελίξεις στο “θρίλερ” με νεκρά βρέφη- Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος

 Αμαλιάδα: Νέες εξελίξεις στο “θρίλερ” με νεκρά βρέφη- Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος

Νέες σημαντικές εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση των θανάτων βρεφών στην Αμαλιάδα, τα οποία έχασαν τη ζωή τους ενώ βρίσκονταν υπό τη φροντίδα της 24χρονης Ειρήνης. Η διαδικασία γονιδιακού ελέγχου για τα δύο παιδιά της Ειρήνης βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο έλεγχος που αφορούσε το πρώτο βρέφος, ηλικίας 19 ημερών, ολοκληρώθηκε, αποδεικνύοντας ότι το παιδί δεν είχε κανένα γονιδιακό πρόβλημα.

Ωστόσο, για το δεύτερο βρέφος, ηλικίας δύο μηνών, οι πηγές αναφέρουν ότι η γονιδιακή εξέταση απαιτεί επιπλέον διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μωρό της 24χρονης, ένα κοριτσάκι μόλις 19 ημερών πέθανε στις 19 Ιουνίου 2022, το δεύτερο κοριτσάκι δύο μηνών πέθανε στις 17 Οκτωβρίου 2023, στις 5 Αυγούστου του 2024 πέθανε το αγοράκι 15 μηνών της καλύτερης φίλης της 24χρονης με την οποία συγκατοικούν ενώ η τέταρτη καταγγελία αφορά παιδί άλλης φίλης της 24χρονης που έφυγε από τη ζωή, το 2021.

Πριν από δέκα χρόνια, μάλιστα, είχε πεθάνει ξαφνικά σε ηλικία λίγων μηνών και η μικρότερη αδελφή της 24χρονης σήμερα γυναίκας με τις πληροφορίες για τον θάνατο της να παραμένουν ασαφείς.

Μετά τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Νικόλαος Νικολάου, το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις πληροφορίες που είχαν φτάσει στον οργανισμό για την 24χρονη σήμερα γυναίκα.

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού «η 24χρονη ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα».

Εμφανίστηκε αυτοβούλως στο τμήμα Ασφαλείας η Ειρήνη

Η 24χρονη Ειρήνη Μ. εμφανίστηκε νωρίτερα αυτοβούλως με την δικηγόρο της, Βούλα Δημητριάδου, το τμήμα Ασφαλείας της Αμαλιάδας, ζητώντας να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Συγκεκριμένα, η 24χρονη ζήτησε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για τον θάνατο του βρέφους της φίλης της, με την οποία συγκατοικούσαν, και άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 Αυγούστου 2024.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατέθεσε πως ισχύουν τα όσα είχε πει στην αρχική της κατάθεση. «Θέλω επιπλέον να τονίσω ότι, όταν ήρθε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που καλέσαμε, το μωρό ήταν ζωντανό. Πώς γίνεται να του έκανα κάτι εγώ και να πέθανε; Αφού ήταν ζωντανό» είπε χαρακτηριστικά.

Οι θάνατοι των τεσσάρων παιδιών σε τέσσερα χρόνια:

  • 6 μηνών κορίτσι στις 4 Φεβρουαρίου 2021 το οποίο πρόσεχε η 24χρονη
  • Βρέφος 19 ημερών στις 19 Ιουνίου 2022, παιδί της 24χρονης
  • Βρέφος 2 μηνών τον Οκτώβριο του 2023, παιδί της 24χρονης
  • 15 μηνών αγόρι στις 5 Αυγούστου 2024, φέρεται να ήταν αυτόπτης μάρτυρας η 24χρονη

Η αιτία θανάτου των 2 πρώτων βρεφών

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, συγκλονιστικά είναι τα ευρήματα από την σύνδεση του θανάτου του μωρού που πέθανε το 2021 στα χέρια της Ειρήνης με τον θάνατο του πρώτου παιδιού της το 2022, αφού και τα δύο βρέφη κατέληξαν από διάμεση πνευμονίτιδα.

Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που το μωρό που απεβίωσε το 2021 έμεινε με την 24χρονη, με λίγες ώρες μετά να καταλήγει στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, για τον θάνατο του τέταρτου μωρού που απεβίωσε τον Αύγουστο του 2024 είναι νωρίς να βγει επίσημη ιατροδικαστική έκθεση, αφού εκκρεμούν οι ιστολογικές εξετάσεις.

Το δεύτερο παιδί της Ειρήνης έφυγε επίσης από διάμεση πνευμονίτιδα.

Τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέωνη διάμεση πνευμονίτιδα μπορεί να προκύψει από μία σειρά καταστάσεων ή παθολογειών. Πρόκειται για μία αντίδραση των πνευμόνων σε κάτι, ένα παθογόνο μικρόβιο ή κάποιο εξωτερικό παράγοντα.

Αν είχε προκληθεί από μικρόβιοθα είχε ανιχνευτεί στο μικροσκόπιο, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

Ανακοίνωση του νοσοκομείου για το νεκρό βρέφος 15 μηνών – Ήρθε νεκρό στο νοσοκομείο

Το γενικό νοσοκομείο Ηλείας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον αιφνίδιο θάνατο του βρέφους ηλικίας 15 μηνών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου και των νοσοκομείων της Ηλείας, το άτυχο βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ήδη νεκρό. Παρά τις εντατικές προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, δεν κατέστη δυνατό να το επαναφέρουν στη ζωή.

Ενδεικτικά, περιγράφεται πως τη Δευτέρα 5/8/2024 και ώρα 13.10 μεταφέρθηκε στα επείγοντα ιατρεία της Ν.Μ. Αμαλιάδας βρέφος 15 μηνών, με ιδιωτικό μέσο.

Συνοδευόταν από μικρόσωμη γυναίκα με κοντό μαλλί, η οποία το κρατούσε στην αγκαλιά και το άφησε πάνω στο εξεταστικό κρεβάτι των ιατρείων ενώ πίσω ακολουθούσε η μητέρα του κλαίγοντας.

Ήταν άσφυγμο με διεσταλμένες κόρες και στα δύο μάτια, άτονο, χωρίς καρδιακούς ήχους και χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό, με μελανιασμένα χείλη.

Πραγματοποιήθηκε άμεσα έλεγχος για τη βατότητα των αεροφόρων οδών, χωρίς ευρήματα και εν συνεχεία έγινε χειρισμός Heimlich και εξαγωγή εμεσμάτων γάλακτος και εφαρμόστηκε ΚΑΡΠΑ, με συνεχή χορήγηση οξυγόνου.

Ελήφθη ενδοκαρδιακός εργαστηριακός έλεγχος αίματος κι έπειτα οι γιατροί προχώρησαν σε ενδοκαρδιακή έγχυση αδρεναλίνης.

Μάλιστα, όπως τονίζουν οι ΚΑΡΠΑ συνεχίστηκε και πέραν του χρόνου των πρωτοκόλλων χωρίς δυστυχώς να υπάρξει κάποια ένδειξη ζωτικότητας στο monitor παρακολούθησης το οποίο και έδειχνε συνεχή ισοηλεκτρική γραμμή.

«Η αναισθησιολόγος που είχε ήδη κληθεί, δεν ήταν δυνατό να παρέμβει διότι το βρέφος ήταν νεκρό», τονίζει η ανακοίνωση προσθέτοντας πως το τελευταίο ηλεκτροκαρδιογράφημα έγινε ώρα 14.05 με ισοηλεκτρική γραμμή.

Το ιατρικό προσωπικό ανακοίνωσε προς τους οικείους τον θάνατο του παιδιού κι ακολούθως το βρέφος μεταφέρθηκε, όπως προβλέπεται, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, για ιατροδικαστικό έλεγχο και νεκροψία.

Σχετικά Άρθρα