Ιράκ: Ανακοίνωσε τον θάνατο του ηγέτη του ISIS- Συμμετοχή Αμερικανών στην επιχείρηση

 Ιράκ: Ανακοίνωσε τον θάνατο του ηγέτη του ISIS- Συμμετοχή Αμερικανών στην επιχείρηση

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Μοχάμεντ Σιά αλ-Σουντάνι, ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο του διοικητή του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στα βορειοανατολικά της χώρας. Η επιχείρηση, που διεξήχθη από τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις με τη συνεργασία αμερικανικών δυνάμεων, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του ηγέτη του ISIS, καθώς και οκτώ ακόμα υψηλόβαθμων στελεχών της τρομοκρατικής οργάνωσης, σύμφωνα με αναφορά του πρακτορείου Reuters.

Ο διοικητής του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, ονόματι Shahadhah «Allawi Salih» Ulaywi al-Bajjari, γνωστός και ως «Abu Issa», αποτελούσε κορυφαίο στόχο των ΗΠΑ και της ιρακινής κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό αλ-Σουντάνι να αναφέρει χαρακτηριστικά, στη σχετική ανακοίνωση, ότι «δεν υπάρχει χώρος για τρομοκράτες στη χώρα μας».

«Το ISIS παραμένει απειλή για την περιοχή, τους συμμάχους μας, καθώς και την πατρίδα μας. Η κεντρική διοίκηση των ΗΠΑ, μαζί με τον συνασπισμό μας και τους Ιρακινούς εταίρους μας, θα συνεχίσει να καταδιώκει επιθετικά αυτούς τους τρομοκράτες».

Σχετικά Άρθρα