Αμαλιάδα: Νεκρό τέταρτο παιδί που πρόσεχε η 24χρονη- Η μαρτυρία της μητέρας- Παρέμβαση εισαγγελέα

 Αμαλιάδα: Νεκρό τέταρτο παιδί που πρόσεχε η 24χρονη- Η μαρτυρία της μητέρας- Παρέμβαση εισαγγελέα

Μια νέα αποκάλυψη έφερε στο φως νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση των νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Mega, υπάρχει αναφορά για ένα τέταρτο βρέφος που έχασε τη ζωή του ενώ βρισκόταν υπό τη φροντίδα της 24χρονης γυναίκας. Το περιστατικό συνέβη τον Φεβρουάριο του 2021, πριν τους υπόλοιπους θανάτους, όταν μια γνωστή της ζήτησε να προσέχει το παιδί της.

«Εγώ σαν μάνα που έχασα το παιδί μου στα χέρια της Ειρήνης θα το ψάξω», είπε η μάνα του παιδιού στο Mega και αναρωτήθηκε αν είναι και τα τέσσερα σύμπτωση. Σημείωσε δε πως όταν επικοινώνησαν, η Ειρήνη έλεγε πως το παιδί ζούσε ενώ ήταν ήδη νεκρό.

Η περιγραφή της μητέρας για την μοιραία νύχτα

«Νοσηλευτήκαμε στο νοσοκομείο, περάσαμε από γιατρούς, νευρολόγους, παθολόγους. Στείλαμε εξετάσεις στην Αθήνα, δεν έβρισκαν κάτι. Όταν βγήκαμε, μου είπαν ότι πρέπει να πάει σε φυσικοθεραπευτή», είπε η μητέρα.

«Ενώ έχω τακτοποιήσει το μωρό μου, είχε πάρει και την αγωγή του, φεύγω. Μετά από δύο ώρες με πήρε τηλέφωνο και μου λέει ‘με κάλεσε η Ειρήνη, έφυγε, πέθανε’. Κλείσαμε το τηλέφωνο και ο σύντροφός μου κάλεσε την Ειρήνη, της λέει ‘πες μου τι έγινε με το παιδί’. Δεν του είπε την αλήθεια, του είπε ότι ήταν καλά».

Το ζευγάρι έφυγε κατευθείαν για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Το βρέφος βρισκόταν καθ’οδόν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, ωστόσο είχε ήδη καταλήξει.

«Τη ρώτησα μετά τι έγινε και μου λέει ‘άκουσα έναν ήχο, σαν να μην μπορούσε να ανασάνει και είχε μελανιάσει’».

Οι γιατροί ανακοίνωσαν στη μητέρα του παιδιού ότι ο θάνατος του βρέφους ήταν αιφνίδιος.

Η μητέρα του βρέφους αποκάλυψε στο MEGA πως μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του τέταρτου βρέφους στην Αμαλιάδα άρχισαν να φουντώνουν οι υποψίες της πως ίσως η 24χρονη να εμπλέκεται στην απώλεια του παιδιού της.

Έρευνες για τα δύο παιδιά της γυναίκας

Σύμφωνα με το MEGA και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, έχουν γίνει έρευνες για τα δύο παιδιά της γυναίκας που φέρεται να συνδέεται με τους θανάτους και τώρα θα ξεκινήσει μία νέα έρευνα για τα όσα συνέβησαν με το τρίτο παιδί, της φίλης της.

Από την έρευνα που έχει γίνει για τον θάνατο του πρώτου παιδιού, έχει βγει πόρισμα από τον ιατροδικαστή της Πάτρας, το οποίο λέει πως το μωρό 19 ημερών έφυγε από τη ζωή από διάμεση πνευμονίτιδα.

Για το δεύτερο παιδί υπάρχει εκκρεμότητα για τον γονιδιακό έλεγχο ενώ για το τρίτο παιδί(της φίλης της), που πέθανε τον Αύγουστο του 2023, υπάρχουν αναφορές πως πήγαν ζωντανό το μωρό στο νοσοκομείο.

Στην αστυνομία ωστόσο, υπάρχουν καταθέσεις των γιατρών πως το παιδί έφτασε νεκρό στο νοσοκομείο. Η αιτία θανάτου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, ένα σημαντικό στοιχείο είναι πως η 24χρονη είχε κληθεί να προσέχει το βρέφος των 15 μηνών της φίλης της μόνο μία φορά ενώ στη περίπτωση της γυναίκας που κατήγγειλε στο Mega πως και το δικό της μωρό είχε πεθάνει στην αγκαλιά της Ειρήνης, το πρόσεχε καθημερινά.

Υπενθυμίζεται ότι την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νικόλαος Νικολάου, με αφορμή την υπόθεση με τα τρία μωρά που «χάθηκαν» σε Αχαΐα και Ηλεία.

Σχετικά Άρθρα