Μυρτώ Σαμαρά: Ποιά είναι η ψυχίατρος από τη Θεσσαλονίκη που τοποθετεί ο Ανδρουλάκης στο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ μαζί με Δούκα, Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου

 Μυρτώ Σαμαρά: Ποιά είναι η ψυχίατρος από τη Θεσσαλονίκη που τοποθετεί ο Ανδρουλάκης στο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ μαζί με Δούκα, Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου

Μία γιατρός 39 ετών από τη Θεσσαλονίκη, η Μυρτώ Σαμαρά, θα είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του libre, μεταξύ των κορυφαίων στελεχών που θα συμμετάσχουν στο 9μελές νέο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ που ανακοινώνει σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην προσπάθεια να ανοίξει περισσότερο το κόμμα, όπως υποσχέθηκε με τη νίκη του στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Στο νέο θα συμμετέχουν η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Παύλος Γερουλάνος που θα αναλάβουν κεντρικές ευθύνες (η πρώτη τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος, ο δεύτερος την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση με τη βοήθεια του Δ. Μάντζου), ο δήμαρχος Αθηναίων Χ. Δούκας και νέα πρόσωπα -όπως η γιατρός Μυρτώ Σαμαρά, από τη Θεσσαλονίκη. Ο βουλευτής επικρατείας, συνταγματολόγος Π. Δουδωνής θα σηκώσει το βάρος της δουλειάς για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η Μυρτώ Σαμαρά αποτελεί ίσως την έκπληξη στα νέα ονόματα που αναδεικνύονται στις κορυφαίες κομματικές θέσεις και έχει ενδιαφέρον βιογραφικό. Ήταν, μάλιστα, υποψήφια στην ευρωλίστα του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες ευρωεκλογές και συνδέεται με πολιτική φιλία με τον πρόεδρο του κόμματος.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη και ειδικεύεται στις αγχώδεις διαταραχές, ενώ έχει κάνει διδακτορικό για την ψυχοφαρμακολογία της σχιζοφρένειας.

Το βιογραφικό της

o Γεννήθηκα το 1985 στη Δράμα, με καταγωγή από την Αλιστράτη Σερρών και τον Πόντο.

o Απόφοιτη του 7ου Λυκείου Καλαμαριάς.

o Πρώτη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

o Διδακτορικό με υποτροφία του ΙΚΥ στην Ιατρική Σχολή του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου (TUM), με αντικείμενο «Ψυχοφαρμακολογία στη θεραπεία της Σχιζοφρένειας».

o Ολοκλήρωση της ειδικότητας της Ψυχιατρικής στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, μαζί και εκπαίδευση στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία στη Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρεία.

o Εθελόντρια ιατρός στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης (2015-2016).

o Σύζυγοι με τον Φώτη Οικονόμου, από το 2016. Συνάδελφος και ο ίδιος, στρατιωτικός επεμβατικός  καρδιολόγος, ως ταιριαστό συμπλήρωμα της δικής μου ειδικότητας.

o Γεννήθηκε ο Γιάννης το 2017.

o Από το 2018 έως το 2020 μεταδιδακτορική ερευνήτρια στην Ιατρική Σχολή Μονάχου (TUM).

o Ιδιωτικό Ιατρείο στη Θεσσαλονίκη από το 2019.

o Υπεύθυνη Ψυχίατρος για την υποστήριξη αιτούντων άσυλο και προσφύγων της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ)-Θεσσαλονίκη (2019-2020).

o Γεννήθηκε η Ελένη το 2020.

o Από τo 2021 Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σχετικά Άρθρα