Ισραήλ:Χτυπήσαμε υπόγειο θησαυροφυλάκιο της Χεζμπολάχ με δεκάδες εκατομμύρια σε χρυσό και δολάρια

 Ισραήλ:Χτυπήσαμε υπόγειο θησαυροφυλάκιο της Χεζμπολάχ με δεκάδες εκατομμύρια σε χρυσό και δολάρια

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε απόψε ότι πραγματοποίησε πλήγμα σε υπόγεια κρύπτη της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η οποία φέρεται να περιείχε «δεκάδες εκατομμύρια δολάρια». Η επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των επιχειρήσεων του Ισραήλ που στοχεύουν τα οικονομικά συμφέροντα της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, η οποία δραστηριοποιείται στον Λίβανο.

«Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε μια σειρά πληγμάτων ακριβείας εναντίον των οικονομικών συμφερόντων της Χεζμπολάχ», είπε ο εκπρόσωπος του στρατού, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι. «Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους μας ήταν ένα υπόγειο θησαυροφυλάκιο που περιείχε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, σε χρυσό και σε νομίσματα. Τα χρήματα χρησίμευαν στη χρηματοδότηση των επιθέσεων της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει πού βρισκόταν ακριβώς αυτή η κρύπτη.

Ο στρατός προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν και νέα πλήγματα εναντίον της Χεζμπολάχ «τις επόμενες ώρες». «Θα συνεχίσουμε (…) να πλήττουμε στόχους της Χεζμπολάχ παντού στον Λίβανο, όπως στη Βηρυτό και τη Νταχιέ», είπε ο Χαγκάρι, αναφερόμενος στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας, που θεωρούνται προπύργιο της οργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα