3+1… “αποκαλύψεις” δια στόματος Κασσελάκη με το “Plan B”

 3+1… “αποκαλύψεις” δια στόματος Κασσελάκη με το “Plan B”

Μέρα με τη μέρα ο Στέφανος Κασσελάκης αποκαλύπτει το σχεδιασμό του και το Σαββατοκύριακο που πέρασε μέσω παραπολιτικών στηλών και δημοσιευμάτων στον Τύπο, άσχετα από τις αναγκαίες διαψεύσεις και διευκρινίσεις που ακολούθησαν, αλλά και δηλώσεων του ιδίου μάθαμε τι σκέφτεται ενόψει των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι λοιπόν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

– μελετά ακόμη και τη δημιουργία νέου κόμματος με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση
νοίκιασε για τις ανάγκες της προεκλογικής κούρσας, αν και αποκλεισμένος, γραφεία για τον ίδιο και τους συνεργάτες του
– όπως είπε στη Θεσσαλονίκη  αν δεν γίνει το Συνέδριο “θα πάμε σε πρωτοβουλίες από τη βάση”.
– ενώ βουλευτές που τον στηρίζουν όπως ο Πέτρος Παππάς και ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης δηλώνουν ευθαρσώς ότι αν δεν είναι υποψήφιος σκέφτονται σοβαρά να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ

  • Είναι προφανές ότι και τα τέσσερα αυτά δεδομένα, αποτελούν κομμάτια του πάζλ που έχει να κάνει με το μέλλον του στην ελληνική πολιτική σκηνή ευρύτερα, στην περίπτωση που ο αποκλεισμός του από υποψήφιος για τη προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητηθεί στο Συνέδριο όπως ισχυρίζοντα οι “87” ή επιβεβαιωθεί τελεσίδικα με απόφαση των συνέδρων.

Βέβαια ακόμη και η διεξαγωγή του Συνεδρίου είναι προς συζήτηση, καθώς υπάρχουν τρία σενάρια:

– να πραγματοποιηθεί κανονικά στις προκαθορισμένες ημερομηνίες, 8-9-10 Νοεμβρίου
– να γίνει Συνέδριο μιας ημέρας, μόνο για την έγκριση των υποψηφιοτήτων
– να αναβληθεί προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να…”ξεχαστεί” ο Κασσελάκης

“Είναι όντως θα έλεγα πρωτοφανές, τραγελαφικό, φαρσοκωμωδία. Αστείο; Γελοίο το γεγονός ότι δεν με αφήνουν να χάσω”, ανέφερε χθες ο έκπτωτος πρόεδρος σε χαιρετισμό του κατά τη συνάντηση που είχε με τα συντονιστικά των ΟΜ της Α’ Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας ότι φοβούνται πως “εάν μας αφήσουν να φτάσουμε στο τέλος, εσείς θα έχετε τη δύναμη στα χέρια σας. Θα μπορείτε να αποφασίζετε για όλες και όλους μας. Και προφανώς αυτό θα ξεβολέψει πολλούς”.

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε “δεν είναι μόνο ζήτημα των αλλαγών στο κόμμα που είναι αναγκαίες” αλλά “και ζήτημα δημοκρατίας πλέον” και επισήμανε “Ό, τι πιέσεις δέχεστε από άλλους, το μόνο που έχουν να προτάξουν είναι μίσος προς το πρόσωπό μου και καμία πολιτική πρόταση είτε για τη χώρα, ούτε για το κόμμα. Αγνοείστε τες. Ξεσκόνιστε τες. Οργανωθείτε. Φέρτε νέο κόσμο. Θα πάρετε το συνέδριο. Και αν δεν κάνουν το συνέδριο, θα πάμε σε πρωτοβουλίες από τη βάση”.

Επίσης πρόσθεσε ότι “η απάντηση στην έλλειψη δημοκρατίας ποτέ δεν είναι η φυγή. Η φυγή σημαίνει ότι θα έχουν κερδίσει” και ότι “η απάντηση είναι περισσότερη δημοκρατία” και κατέληξε “Είμαστε εδώ, θα οργανωθούμε και η απάντηση θα δοθεί” είπε ο κ. Κασσελάκης μεταξύ άλλων. Συμπλήρωσε ότι “θα τηρηθεί η νομιμότητα” και “θα είμαστε σε θέση να μπορέσουμε να πάρουμε το ΣΥΡΙΖΑ από κει που τον κατεβάσανε και να τον ξαναφέρουμε εκεί που ήτανε. Αυτό που ξεκίνησε ο Αλέξης και στην πορεία το άφησε και έφυγε…”.

  • Η κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής  αντιπολίτευσης  εξακολουθεί να είναι εκρηκτική καθώς οι δύο πλευρές επιδίδονται σ΄ ένα πόλεμο εντυπώσεων για το ποιος θα φταίει αν αναβληθεί το συνέδριο και για το ποιος υπογράφει τη “διάσπαση”, με τον έκπτωτο πρόεδρο πάντως να δείχνει ότι έχει “plan Β” για την επόμενη ημέρα., να φτιάξει δηλαδή δικό του φορέα.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν ότι “η σιωπή και η μη διάψευση δημοσιευμάτων σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Κασσελάκης θέλει να εξαϋλώσει το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ έχει ενοικιάσει γραφεία 1500m2 επιβεβαιώνει την αλήθεια και των δημοσιευμάτων και των προθέσεων του έκπτωτου κ. Κασσελάκη” και σημειώνουν “επιβεβαιώνει ότι ο κ. Κασσελάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που επιθυμούν την διατήρηση της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας. Θα παρακολουθούμε τα έκτροπα για την ίδρυση του κόμματος Κασσελάκη και τον κατήφορο που θα φτάσει και στην δημόσια στήριξη της ΝΔ. Το έχει ξανακάνει άλλωστε…”.

Για “δημοσιεύματα καθόλου αθώα”, δήλωσε μέσω του Χ ο έκπτωτος πρόεδρος και πρόσθεσε “ξεκάθαρα” τα εξής:

-Να ‘εξαϋλώσω τον ΣΥΡΙΖΑ στο 0,5%’ δεν θα μπορούσα και να ήθελα, το κάνουν με τεράστια επιτυχία οι άνθρωποι που έχουν καταλάβει το τιμόνι του κόμματος, έχοντας αναλάβει αυτή την εργολαβία. Με δύο διασπάσεις και ‘λευκή απεργία’, ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ πήρε 15% στις ευρωεκλογές.

-Αν ήθελα να κάνω νέο κόμμα, το timing ήταν ο παράνομος αποκλεισμός της υποψηφιότητάς μου. Όλη μου η προσπάθεια είναι να είμαι υποψήφιος (όπως κάθε πολίτης που έχει το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι) για να επιστρέψει η Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη πλέον δεν είναι προσωπική. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Αφού πιστεύουν ότι θα χάσω, ας μου επιτρέψουν να χάσω.

-Τα περί 15 εκατομμυρίων που χρειάζονται για νέο κόμμα και δήθεν “θα τα βρω” είναι αστειότητες, όταν μιλούν για έναν άνθρωπο που έχει κηρύξει πόλεμο με τη ΝΔ και το πολιτικό σύστημα για το μαύρο χρήμα στην πολιτική”.

“Βλέπουν ότι η κοινωνία τούς καταδικάζει. Μην πιστεύετε τη λάσπη τους” τόνισε καταλήγοντας.

“Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιος θα γίνει πρόεδρος, αλλά αν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ ” τόνισε από την πλευρά του ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος σε συζήτηση του με τον δημοσιογράφο Γιώργο Μικελόπουλο στο πλαίσιο του 5ου OLYMPIA FORUM, σημειώνοντας ότι με την υποψηφιότητα του ανέλαβε την ευθύνη να εκπροσωπήσει την ανάκτηση της σοβαρότητας και της ενιαίας έκφρασης. “Για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει απ’ την πολύ δύσκολη θέση που είναι, να επιστρέψουν απογοητευμένοι και να προσελκύσει νέους πολίτες, το κριτήριο και το στοίχημα είναι το ίδιο: να γίνει σοβαρός και αξιόπιστος” είπε ο κ. Φάμελλος.

Για υλοποίηση σχεδίου διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και απαξίωσης της Αριστεράς κατηγορεί εκ νέου τον Στέφανο Κασσελάκη η Όλγα Γεροβασιλη με άρθρο της στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” και εκτιμά πως η υλοποίηση αυτού του σχεδίου “βολεύει στη διατήρηση του σημερινού status quo στους συσχετισμούς στη χώρα, σε όλα τα επίπεδα” και έτσι “εξηγείται και η σπουδή της ΝΔ να παρέμβει στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας ανοιχτά και επίσημα, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, τον κ. Κασσελάκη, ειδικά μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τον αποκλεισμό Κασσελάκη”. Μάλιστα, ξεκαθαρίζει πως, απέναντι σε όλα αυτά, “οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα με στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας θα αντιδρούσε, προκειμένου να αυτοπροστατευτεί” και  όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.  “Ακόμη κι αν κάποιες αποφάσεις είναι δύσκολες, υπάρχουν ορισμένες φορές που τις καθιστούν αναγκαίες”.

Σχετικά Άρθρα