Κασσελάκης: “Διάψευση” με αστερίσκους για γραφεία-νέο κόμμα- Ποιοί βουλευτές είναι υπ’ ατμόν- Σκέψεις για νέα υποψηφιότητα

 Κασσελάκης: “Διάψευση” με αστερίσκους για γραφεία-νέο κόμμα- Ποιοί βουλευτές είναι υπ’ ατμόν- Σκέψεις για νέα υποψηφιότητα

Ο Στέφανος Κασσελάκης διευκρίνισε σήμερα, μετά από δημοσίευμα της Real News, ότι ο χώρος 1500 τετραγωνικών μέτρων που ενοικίασε στην περιοχή του Ταύρου αφορά την εγκατάσταση του επιτελείου του ενόψη των δύο γύρων των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ και πως το μισθωτήριο λήγει μετά την 1η Δεκεμβρίου που θα διεξαχθεί η δεύτερη φάση της εκλογής για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει αποκλειστεί. Θεωρεί, δε, πως το Συνέδριο θα ανατρέψει τις αποφάσεις της Κ.Ε και της Π.Γ του κόμματος, παρότι η πλειοψηφία των οργάνων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί το ζήτημα “λήξαν”.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης νοίκιασε γραφεία για τον προεκλογικό του αγώνα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του, προσθέτοντας ότι «στους χώρους αυτούς θα στεγάζονται ο ίδιος, οι συνεργάτες του και όσοι είναι δυνατόν από τους χιλιάδες εθελοντές που ήδη δήλωσαν την υποστήριξή τους στο site της υποψηφιότητάς του odikosmassyriza.gr».

Αναφέρουν επίσης ότι «το μισθωτήριο είναι σε ισχύ μέχρι την ημερομηνία του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών» και ότι «η ενοικίαση έγινε, καθώς από κάπου θα πρέπει να συντονίζεται ο προεκλογικός αγώνας, αφού κάποιοι βιάστηκαν να τον απομακρύνουν από το γραφείο του και να κλειδώσουν τα email του μέσα σε μια νύχτα». «Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντα κινείται με διαφάνεια. Θα μπορούσαν απλά επικοινωνώντας μαζί μας να μάθουν την αλήθεια και να αποφεύγουν τις εσφαλμένες πληροφορίες που γράφονται.Ένα τηλεφώνημα θα ήταν αρκετό», συμπληρώνουν.

Το θέμα αξιοποιήθηκε από την πλειοψηφία ως ένα ακόμα δείγμα ότι ο έκπτωτος πρόεδρος σχεδιάζει την ίδρυση νέου κόμματος, συμπληρωματικά με την αποκάλυψη του Γιώργου Παπαχρήστου στα “Νέα του Σαββατοκύριακου”, σύμφωνα με την οποία φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί πρόσφατα σε παρέα γνωστών του ότι όχι μόνο σχεδιάζει την ίδρυση νέου φορέα αλλά έχει βρει και την κατάλληλη χρηματοδότηση.

Το νέο κόμμα

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» που υποστήριζε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει σχέδιο να «εξαϋλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Στελέχη της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατήγγειλαν πως επιβεβαιώνεται «ότι ο κ. Κασσελάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που επιθυμούν την διατήρηση της Ν.Δ. στη διακυβέρνηση της χώρας».

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διέψευσε το δημοσίευμα, λέγοντας ότι «να εξαϋλώσω τον ΣΥΡΙΖΑ στο 0,5% δεν θα μπορούσα και να ήθελα» και καταγγέλλοντας ότι αυτή την εργολαβία έχουν αναλάβει οι ίδιοι άνθρωποι που κατέχουν τώρα το τιμόνι του κόμματος, μετά από δύο διασπάσεις και «λευκή απεργία».

«Επιβεβαιώνεται η αλήθεια και των δημοσιευμάτων και των προθέσεων του έκπτωτου κ. Κασσελάκη»

«Η σιωπή και η μη διάψευση δημοσιευμάτων σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Κασσελάκης θέλει να εξαϋλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ έχει ενοικιάσει γραφεία 1.500m2, επιβεβαιώνει την αλήθεια και των δημοσιευμάτων και των προθέσεων του έκπτωτου κ. Κασσελάκη», ανέφεραν ειδικότερα στελέχη της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Παράλληλα επισήμαναν πως «επιβεβαιώνει ότι ο κ. Κασσελάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που επιθυμούν την διατήρηση της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας». «Θα παρακολουθούμε τα έκτροπα για την ίδρυση του κόμματος Κασσελάκη και τον κατήφορο που θα φτάσει και στην δημόσια στήριξη της ΝΔ. Το έχει ξανακάνει “άλλωστε”…», προσθέτουν καταληκτικά.

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέχεια με ανάρτησή του στα social media απέρριψε τα δημοσιεύματα και τους ισχυρισμούς περί διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να εξαϋλώσω τον ΣΥΡΙΖΑ στο 0,5% δεν θα μπορούσα και να ήθελα», δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι αυτή την εργολαβία έχουν αναλάβει οι ίδιοι άνθρωποι που κατέχουν τώρα το τιμόνι του κόμματος, μετά από δύο διασπάσεις και «λευκή απεργία».

Αναφερόμενος στις φήμες για τη δημιουργία νέου κόμματος, ο Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι το πραγματικό timing για αυτό θα ήταν όταν είχε αποκλειστεί παράνομα από την υποψηφιότητα. Ωστόσο, όπως σημειώνει, η μάχη που δίνει είναι ζήτημα δημοκρατίας και όχι προσωπικής φιλοδοξίας. Τόνισε ότι η προσπάθειά του είναι να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ, και όχι να διαλύσει το κόμμα.

Επιπλέον, απέρριψε τις φήμες περί χρηματοδότησης 15 εκατομμυρίων για τη δημιουργία νέου κόμματος, χαρακτηρίζοντάς τις ως «αστειότητες». Διευκρίνισε ότι ο ίδιος έχει κηρύξει πόλεμο κατά της Νέας Δημοκρατίας και του πολιτικού συστήματος που υποθάλπει το μαύρο χρήμα στην πολιτική.

Αναλυτικά τι αναφέρει:

«Επειδή υπάρχουν δημοσιεύματα καθόλου αθώα, δηλώνω ξεκάθαρα:

-Να «εξαϋλώσω τον ΣΥΡΙΖΑ στο 0,5%» δεν θα μπορούσα και να ήθελα, το κάνουν με τεράστια επιτυχία οι άνθρωποι που έχουν καταλάβει το τιμόνι του κόμματος, έχοντας αναλάβει αυτή την εργολαβία.

Με δύο διασπάσεις και «λευκή απεργία», ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ πήρε 15% στις ευρωεκλογές.

-Αν ήθελα να κάνω νέο κόμμα, το timing ήταν ο παράνομος αποκλεισμός της υποψηφιότητάς μου. Όλη μου η προσπάθεια είναι να είμαι υποψήφιος (όπως κάθε πολίτης που έχει το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι) για να επιστρέψει η Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη πλέον δεν είναι προσωπική. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Αφού πιστεύουν ότι θα χάσω, ας μου επιτρέψουν να χάσω.

-Τα περί 15 εκατομμυρίων που χρειάζονται για νέο κόμμα και δήθεν «θα τα βρω» είναι αστειότητες, όταν μιλούν για έναν άνθρωπο που έχει κηρύξει πόλεμο με τη ΝΔ και το πολιτικό σύστημα για το μαύρο χρήμα στην πολιτική.

Βλέπουν ότι η κοινωνία τούς καταδικάζει. Μην πιστεύετε τη λάσπη τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες του libre, ο τέως πρόεδρος του κόμματος είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ώστε να είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές. “Αφήστε με να χάσω”, δηλώνει στις προεκλογικές περιοδείες που έχει ήδη ξεκινήσει. Ωστόσο, οι ελπίδες του εστιάζονται στο να κατορθώσει να εγγράψει τον μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό φίλων στην πλατφόρμα που δημιούργησε, ώστε αυτοί με τη σειρά τους να εκλέξουν συνέδρους που θα μπορέσουν να αμφισβητήσουν την πλειοψηφία των εσωκομματικών αντιπάλων του. Κάτι διόλου εύκολο καθώς αυτή τη φορά δεν διαθέτει την στήριξη του μηχανισμού των Παύλου Πολάκη και Νίκου Παππά, ενώ η πλειοψηφία έχει δημιουργήσει αρνητικούς γι’ αυτόν συσχετισμούς.

Ο ελιγμός του Πάνου Ρήγα και οι σκέψεις της Ρένας Δούρου

Δεν είναι τυχαίο ότι ο προσκείμενος στον Στέφανο Κασσελάκη, πρώην γραμματέας Πάνος Ρήγας είπε στην τελευταία συνεδρίαση της Π.Γ ότι “το συνέδριο μπορεί να αποφασίσει για τα πάντα, ακόμα και για νέες υποψηφιότητες”. Είναι προφανές ότι αυτή η άποψη, που, όμως, είναι μειοψηφική, μπορεί να διευκολύνει τον Στέφανο Κασσελάκη να υπερβεί το εμπόδιο του αποκλεισμού του, όμως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ρήγας έχει κατά νου και μία τουλάχιστον νέα υποψηφιότητα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τελευταία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια και η Ρένα Δούρου, ωστόσο δεν είναι ακόμα έτοιμη ώστε να προλάβει την ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, με τις γνωστές προϋποθέσεις, η οποία λήγει την προσεχή Πέμπτη 24 Οκτωβρίου. Γι αυτό και κάποιοι προλειαίνουν το έδαφος για υποψηφιότητες που θα αποφασιστούν στο συνέδριο. Όμως το κορυφαίο στέλεχος θα ελάμβανε μία τέτοια απόφαση μόνο εάν αποκλειόταν οριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς με τη στάση της ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα ίσως κατόρθωνε να συσπειρώσει ένα τμήμα των συνέδρων που επιθυμούν την “επαναφορά” του.

Διάψευση σε Παπαχρήστο, χωρίς αναφορά και…εξώδικο

Το ερώτημα που θέτουν αρκετοί είναι τι θα συμβεί εάν τελικά ο κ. Κασσελάκης αποκλειστεί οριστικά. Μπορεί προσώρας να διαψεύδει τα περί ίδρυσης κόμματος, το σενάριο, όμως, εξετάζεται σοβαρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην διάψευσή του σχετικά με όσα αποκάλυψε ο Γιώργος Παπαχρήστος δεν αναφέρθηκε στην εφημερίδα και τον δημοσιογράφο, δεν έχει δε ακόμα κινηθεί ούτε καν με κάποιο εξώδικο. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θύμιζαν πως όταν ο ίδιος δημοσιογράφος είχε γράψει το 2020 ότι ο Αλέξης Τσίπρας μετακόμισε από το διαμέρισμά του στην Κυψέλη σε υπερπολυτελή βίλα στο Σούνιο, ο πρώην πρωθυπουργός κινήθηκε πλήρως νομικά εναντίον του δημοσιογράφου και της εφημερίδας. Κέρδισε, μάλιστα, το 2023 την υπόθεση και η εφημερίδα αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη και να διαψεύσει.

Ποιοί βουλευτές είναι υπ’ ατμόν- Τι φοβούνται

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μία ομάδα βουλευτών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και να ανεξαρτητοποιηθούν εάν αποκλειστεί η υποψηφιότητα Κασσελάκη. Ήδη οι Πέτρος Παππάς και Αλέξανδρος Αυλωνίτης το δήλωσαν δημοσίως, ενώ είναι πιθανό να τους ακολουθήσουν η Κυριακή Μάλαμα, η Γιώτα Πούλου, η Ραλλία Χρηστίδου και μερικοί ακόμα. Η Θεοδώρα Τζάκρη που είναι, αναμφίβολα, το πιο “βαρύ” όνομα της πλευράς Κασσελάκη δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τις προθέσεις της, αν και θα είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει μετά τα όσα έχει πει εναντίον της σημερινής πλειοψηφίας. Σιωπηλός παραμένει εδώ και καιρό ο βασικός υποστηρικτής του έκπτωτου προέδρου, βουλευτής Επικρατείας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο άνθρωπος που συνέδεσε τον κ. Κασσελάκη με σημαντικά πρόσωπα του δημοσίου βίου. Ο ναύαρχος ε.α, όμως, γνωρίζει πως οφείλει την πολιτική του διαδρομή στην υπουργοποίησή του από τον Αλέξη Τσίπρα και στην τοποθέτησή του, από τον ίδιο, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Εκείνο, όμως, που ίσως είναι το σοβαρότερο αφορά το γεγονός ότι εάν και όσοι ανεξαρτητοποιηθούν θα έχουν να αντιμετωπίσουν την κατηγορία ότι τελικά πράττουν αυτό που κατηγορούσαν τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς που αποχώρησαν. Τους αποκαλούσαν “υπονομευτές” και “κλέφτες εδρών”, οπότε θα δεχτούν τις ίδιες κατηγορίες εάν τελικά προτιμήσουν να ανεξαρτητοποιηθούν. Όπως και το γεγονός ότι στην περίπτωση που είναι, τελικά, περισσότεροι από 4 αυτοί που θα αποχωρήσουν θα “χαρίσουν” στο ΠΑΣΟΚ την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κοινοβουλευτικά (έχει 32 βουλευτές έναντι 35 -μετά την αποπομπή της Αθηνάς Λινού από τον έκπτωτο πρόεδρο- του ΣΥΡΙΖΑ). Άρα θα κατηγορηθούν ότι διαστρεβλώνουν την βούληση των ψηφοφόρων στις εκλογές του 2023.

Σχετικά Άρθρα