Σινουάρ: Τι αποκαλύπτει ο άνθρωπος που τον ανέκρινε 180 ώρες- “Χασάπης, εβραιοφάγος, ο πιο σκληρός άνθρωπος που έχω γνωρίσει”

 Σινουάρ: Τι αποκαλύπτει ο άνθρωπος που τον ανέκρινε 180 ώρες- “Χασάπης, εβραιοφάγος, ο πιο σκληρός άνθρωπος που έχω γνωρίσει”

Ο Γιαχία Σινουάρ, ηγέτης της Χαμάς, αποτελούσε τον κύριο στόχο του Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου 2023, μετά την αιματηρή επίθεση της οργάνωσης. Γνωστός για τη σκληρότητα και την αδίστακτη προσωπικότητά του, ο Σινουάρ είχε περάσει πολλά χρόνια σε φυλακή του Ισραήλ. Ο Μάικλ Κούμπι, Ισραηλινός αξιωματούχος, είχε ανακρίνει τον Σινουάρ για 180 ώρες κατά τη διάρκεια της κράτησής του. Σύμφωνα με τον Κούμπι, ο Σινουάρ ήταν ένας άνθρωπος ψυχρός και λογικός, με «δολοφονικά μάτια», που είχε αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή του στην καταστροφή του Ισραήλ και στη δολοφονία Εβραίων.

Ο Κούμπι μιλώντας στο Reuters για τον Γιαχία Σινουάρ ανέφερε ότι ήταν «ο πιο σκληρός άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ». Αποκάλυψε ότι είχε σκοτώσει 12 ανθρώπους τους οποίους υποπτευόταν ότι συνεργάζονταν με το Ισραήλ, με μια ματσέτα. Γι’ αυτό και τον αποκαλούσαν «Ο χασάπης από το Χαν Γιουνίς».

Ο Κουμπί είπε επίσης πώς ο Σινουάρ σκότωσε τρεις άνδρες με ένα ξυράφι κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε ισραηλινή φυλακή. Περιέγραψε τον Σινουάρ ως «λογικό άνθρωπο» που ήθελε να σκοτώνει παντού Ισραηλινούς και φιλοδοξούσε η Χαμάς να καταλάβει εδάφη στο Ισραήλ.

«Ο Σινουάρ είναι ο πιο σκληρός άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ. Ο “χασάπης από το Χαν Γιουνίς” ήταν ένας εβραιοφάγος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην αξιωματούχος της Shin Bet θυμήθηκε: «Ο Σινουάρ ήταν ένας δολοφονικός άνθρωπος. Ονειρευόταν όλη την ώρα πώς να σκοτώσει τους Εβραίους. Αυτός ήταν ο Γιαχία Σινουάρ. Γι’ αυτόν δεν είχε σημασία αν πρόκειται για αγόρι, κορίτσι, γυναίκα. Ήθελε να σκοτώνει τους Εβραίους με ματσέτα, αυτό ήταν το όνειρό του. Μου είπε ότι το καλύτερό του ήταν να τους σκοτώνει με ματσέτα. Στις 7 Οκτωβρίου, χρησιμοποίησαν μαχαίρια και όπλα και τουφέκια».

Ο Μάικλ Κούμπι είχε συναντήσει στη φυλακή τον Σινουάρ όταν ήταν 28-29 ετών και όταν τον ρώτησε γιατί δεν είχε παντρευτεί η απάντηση του ήταν αφοπλιστική.

«Η Χαμάς είναι η γυναίκα μου, η Χαμάς είναι το παιδί μου, η Χαμάς για μένα είναι τα πάντα. Θα κάνω τα πάντα να πετύχω ως αξιωματικός της Χαμάς και να είστε σίγουρος ότι θα σκοτώσω πολλούς, πολλούς, πολλούς Ισραηλινούς, στη Γάζα ή έξω από τη Γάζα».

Σχετικά Άρθρα