Ισραήλ: Εικόνες απο το χτύπημα της Χεζμπολάχ στο σπίτι του Νετανιάχου

 Ισραήλ: Εικόνες απο το χτύπημα της Χεζμπολάχ στο σπίτι του Νετανιάχου

Η πρώτη φωτογραφία από το χτύπημα κοντά στην κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια δόθηκε προ ολίγου στη δημοσιότητα. Οι ζημιές στο σπίτι είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού.Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε το πρωί νέα επίθεση με drones και ρουκέτες κατά του Ισραήλ, στοχεύοντας μάλιστα και το σπίτι του ισραηλινού πρωθυπουργού. Ένα από τα drone της Χεζμπολάχ διαπέρασε την ισραηλινή αεράμυνα και έπεσε σε «δομή» στην Καισάρεια, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι το drone έπεσε δίπλα στην κατοικία του Νετανιάχου και το Ισραήλ χαρακτήρισε την επίθεση ως απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού.

Αν και η Χεζμπολάχ δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη για αυτήν την επίθεση, θεωρείται ως ο πιο πιθανός ύποπτος από κοινού με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν. Ειδικά, δεδομένου ότι στη δήλωσή της την περασμένη Πέμπτη, η λιβανική οργάνωση είχε ανακοινώσει ότι περνά σε «μια νέα και κλιμακούμενη φάση» στη σύγκρουσή της με το Ισραήλ, και ότι τις επόμενες ημέρες η απόφαση αυτή θα δείξει τα αποτελέσματά της.​​

Σχετικά Άρθρα