New York Times: Από σφαίρα στο κεφάλι ο θάνατος του Σινουάρ

 New York Times: Από σφαίρα στο κεφάλι ο θάνατος του Σινουάρ

Ο Γιαχία Σινουάρ, ηγέτης της Χαμάς, σκοτώθηκε από πυροβολισμό στο κεφάλι, σύμφωνα με τον Σεν Κούγκελ, επικεφαλής του Ιατροδικαστικού Ινστιτούτου του Ισραήλ, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία. Η εφημερίδα The New York Times μετέφερε τις δηλώσεις του Κούγκελ, ο οποίος ανέφερε ότι ο Σινουάρ ήταν σχετικά χλωμός, πιθανώς λόγω του χρόνου που περνούσε σε υπόγειες σήραγγες.

Ωστόσο, διατηρούσε υγιές βάρος πάνω από 70 κιλά και δεν παρουσίαζε σημάδια κακής διατροφής, κάτι που σχολιάστηκε από τον Κούγκελ κατά την αναφορά του στα ευρήματα της νεκροψίας.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες έφεραν αρχικά ένα από τα δάχτυλα του Σινουάρ για να ξεκινήσει η ταυτοποίησή του, πριν η σορός του μεταφερθεί στο Ισραήλ το βράδυ της Πέμπτης, δήλωσε ο Κούγκελ. Ο ηγέτης της Χαμάς είχε επίσης τραυματιστεί στο χέρι κατά τη διάρκεια της μάχης που οδήγησε στο θάνατό του, πρόσθεσε.

Με αυτή την αποσαφήνιση, ο Γιαχία Σινουάρ είναι πλέον και «επίσημα» δολοφονημένος, και μάλιστα από πυροβολισμό, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα έλαβε χώρα κάπου μεταξύ του βίντεο από το drone που τον κατέγραψε τραυματισμένο στην πολυθρόνα μέσα στα ερείπια, και το δεύτερο βίντεο της οβίδας από το άρμα μάχης, που όρισε και το τελευταίο σκηνικό θανάτου – όταν φωτογραφήθηκε θαμμένος μέσα στα μπάζα.

Σχετικά Άρθρα