Βρετανός με τρία μόρια – Είναι μόλις ο δεύτερος παγκοσμίως

 Βρετανός με τρία μόρια – Είναι μόλις ο δεύτερος παγκοσμίως

Ένας 78χρονος Βρετανός από το Μπέρμιγχαμ αποφάσισε να δωρίσει το σώμα του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της πόλης για να μελετηθεί μετά τον θάνατό του.

Όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων, η απόφασή του αυτή θα οδηγούσε σε μια ανακάλυψη που καταγράφηκε ως μια από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις στα ιατρικά χρονικά.

Οι φοιτητές που τεμάχιζαν τη σορό του συνειδητοποίησαν ότι δεν είχε ένα, αλλά τρία μόρια, κάτι που δεν πρέπει να γνώριζε ούτε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τη βρετανική Metro, οι γιατροί της σχολής δήλωσαν ότι έχουν καταγραφεί λίγο περισσότερες από 100 περιπτώσεις διφαλλίας (σ.σ. άνθρωποι που γεννιούνται με δύο πέη) παγκοσμίως, αλλά μόλις άλλη μία τριφαλλίας.

Οι γιατροί διαπίστωσαν επίσης ότι μόνο το ένα από τα τρία πέη του Βρετανού ήταν λειτουργικό με τα άλλα δύο να είναι προσκολλημένα μέσα στο δέρμα του σάκου του όσχεου, εξηγώντας γιατί ο άνδρας δεν είχε επίγνωση της εξαιρετικά σπάνιας ιδιαιτερότητάς του.

Ο άνδρας είχε ύψος περίπου 1,80 μ., μέτρια προς μεγάλη σωματική διάπλαση και, κατά την πρώτη εξέταση, φαινόταν να έχει φυσιολογικά γεννητικά όργανα. Στην πορεία, ωστόσο, αποκαλύφθηκαν άλλα δύο μικρά πέη.

Το πρωτεύον και το δευτερεύον πέος μοιράζονταν μια ουρήθρα, η οποία «διέτρεχε το δευτερεύον πέος πριν από τη διέλευσή του από το πρωτεύον πέος».

Οι ερευνητές του περιοδικού Journal of Medical Case Reports έγραψαν ότι «αυτές οι μορφολογικές ανωμαλίες του πέους μπορεί να μην είχαν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια της ζωής του.

‘Ωστόσο, μπορεί να ζούσε με λειτουργικά ελλείμματα λόγω της ανώμαλης ανατομίας της περιοχής, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, στυτική δυσλειτουργία ή προβλήματα γονιμότητας».

Σημείωσαν επίσης ότι «η μόνη άλλη καταγεγραμμένη περίπτωση τριφαλλίας έγινε γνωστή το 2020, όταν ανακαλύφθηκε ότι ένα μωρό ηλικίας τριών μηνών είχε την συγκεκριμένη γενετική ανωμαλία».

Πηγή: pride.gr

Σχετικά Άρθρα